Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

18 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1149
Comentează add

În medie, 600.000 de români primesc, zilnic, tratament cu antibiotice, relevă cel mai recent raport al Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor.

România ocupă locul 2 în UE la consumul de antibiotice

adriana-turea

România ocupă locul 2 în Uniunea Europeană, după Grecia, la consumul de antibiotice raportat la mia de locuitori.

În medie, 600.000 de români primesc, zilnic, tratament cu antibiotice, relevă cel mai recent raport al Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor.

Acest fapt se reflectă în nivelul ridicat de rezistenţă al unor bacterii la astfel de medicamente, atrage atenţia preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila: "Unul dintre motive este legat de utilizarea iraţională a antibioticelor atât la pacienţi, un exemplu foarte obişnuit, mai ales în acest sezon, este tratarea virozelor respiratorii cu antibiotic. Acest lucru nu îmbunătăţeşte starea pacientului, nu scurtează durata bolii, dimpotrivă poate avea o influenţă nefastă pentru că generează apariţia de bacterii multirezistente, iar cealaltă componentă este posibilitatea transmiterii acestor bacterii multirezistente, mai ales în mediul intraspitalicesc".  

Lipsa de măsuri în ceea ce priveşte combaterea rezistenţei la antibiotice ar putea genera, la nivelul anului 2050, până la 10 milioane de decese anuale cauzate de infecţiile cu germeni multirezistenţi, arată o prognoză a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.


Etichete România locul 2 în Uniunea Europeană la consumul de antibioticegreciaAlexandru Rafilaoms

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live