Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

23 Septembrie 2015
Vizualizari: 888
Comentează add

România doreşte să aibă o relaţie economică cu China la fel de bună ca cea politică, a spus astăzi secretarul de stat în Cancelaria primului-ministru, Costin Mihalache.

România, o relaţie economică cu China "la fel de bună ca cea politică"

iulian-olescu

 Foto: rador.ro.

România doreşte să aibă o relaţie economică cu China la fel de bună ca cea politică, a spus astăzi secretarul de stat în Cancelaria primului-ministru, Costin Mihalache, la un forum de investiţii desfăşurat în Bucureşti. 
 
El a precizat că guvernul încurajează activităţile economice nu numai cu municipalităţi din Republica Populară Chineză, ci şi cu potenţiali investitori din întreaga lume. 
 
Potrivit oficialului, în perspectiva Comisiei bilaterale interministeriale economice ce va avea loc în noiembrie, România trebuie să readucă în prim plan proiectele bilaterale discutate la un moment dat cu partea chineză.   
 
Costin Mihalache: Ce ne dorim noi în continuare este să încercăm să repunem pe tapet proiectele care şi-au pierdut un pic din vizibilitate în ultima perioadă, iar la forumul din noiembrie, să putem găsi soluţiile pentru a merge mai departe cu proiecte pe linie energetică, proiecte în agricultură, proiecte pe infrastructură.  
 
Costin Mihalache a precizat că în contextul în care România are multe parcuri industriale, producătorii din China trebuie încurajaţi să îşi aşeze unităţile de producţie în ţara noastră, pentru a avea "posibilităţi mult mai bune de export în Uniunea Europeană". 

Etichete relaţie economică cu Chinasecretarul de stat în Cancelaria primului-ministruCostin Mihalacheproiectele bilateraleINFRASTRUCTURĂ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live