Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Octombrie 2014
Vizualizari: 1381
Comentează add

România are o oportunitate deschisă pentru a deveni o poartă a Europei în calea comerţului şi a investiţiilor din Asia, a spus premierul Victor Ponta la Bucharest Forum 2014.

România, "o poartă a Europei pentru investițiile din Asia"

radiojurnal

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta consideră că România are o oportunitate deschisă pentru a deveni o poartă a Europei în calea comerţului şi a investiţiilor din Asia.

Declaraţia a fost făcută la o conferinţă internaţională care a început astăzi la Palatul Parlamentului intitulată 'Deblocarea potenţialului Eurasiei. Decizii strategice pe Noul Drum al Mătăsii'.

"Cred foarte mult că poziţia naturală a României de poartă a Europei dinspre Orient, de frontieră aici, frontiera estică a Uniunii Europene şi a NATO, este o uriaşă oportunitate, pe care, sigur, putem s-o folosim sau putem s-o ratăm, pentru că o Cale a Mătăsii, cum am învăţat în istorie, poate să treacă prin anumite regiuni, anumite zone, anumite ţări sau poate să le ocolească dacă acetea nu oferă stabilitatea, predictibilitatea şi deschiderea pentru ceea ce înseamnă un mare proiect transcontinental", a declarat premierul Victor Ponta la conferinţă internaţională.

Lideri politici şi importante personalităţi din mediul de afaceri la nivel mondial se reunesc de astăzi în cadrul conferinţei Bucharest Forum 2014, organizat de Institutul Aspen România.

Tematica reuniunii din acest an vizează modalităţile prin care România poate deveni o poartă a Europei pentru comerţul şi investiţiile din Asia - potrivit unui comunicat.

La evenimentul al cărui invitat de onoare este Richard Quest, jurnalist al postului CNN, sunt prezenţi premierul Victor Ponta şi preşedintele Aspen România, Mircea Geoană, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii internaţionale sau oficialităţi din Statele Unite, Franţa, Spania, China, India, Georgia şi Turkmenistan.


Etichete oportunitateVictor PontaPalatul ParlamentuluiAsiainvestițiiNATOcomerțAspenBucharest OpenCNN

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live