Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Pop

22 Mai 2018
Vizualizari: 598
Comentează add

"Politica de coeziune pentru care eu răspund contribuie cu aproximativ 60% din totalul investiţiilor publice din România", a declarat comisarul european, Corina Creţu.

România nu-şi poate permite să renunţe la proiectele finanţate de UE

gabriel-pop

 

România nu îşi poate permite luxul de a renunţa la proiecte ale Uniunii Europene , avertizează comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. La Bacău, în cadrul unui dialog cu cetăţenii despre viitorul Europei şi al politicii de coeziune, Corina Creţu a declarat că aşteaptă din partea României mai multe proiecte importante la Comisia Europeană.

Ea a deplâns faptul că doar patru proiecte majore au fost depuse de România, de când ocupă funcţia de comisar al Uniunii Europene. 

"Cred că nu ne putem permite luxul de a părăsi acest proiect european; din contră, trebuie să-l apărăm, trebuie să ne batem. Politica de coeziune pentru care eu răspund contribuie cu aproximativ 60% din totalul investiţiilor publice din România. Deci, sunt aici în cea mai săracă zonă din România, dar şi una din cele mai sărace din Uniunea Europeană, tocmai pentru a ajuta autorităţile locale să depăşească acest decalaj istoric de dezvoltare şi să îmbunătăţească viaţa acestor cetăţeni", a declarat comisarul european, Corina Creţu.

Comisarul european pentru Politică Regională a mai spus că nu este de acord cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, care insistă asupra creării unui buget comun al Zonei Euro. Corina Creţu a subliniat că declaraţia preşedintelui Franţei poate produce multe divergenţe printre ţările membre al Uniunii Europene.


Etichete Corina CreţufonduricoeziuneCEUEpolitică regionalăEmmanuel Macron,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live