Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

1 Noiembrie 2020
Vizualizari: 192
Comentează add

România nu se află în situaţia altor țări europene care au impus restricții în urma unor creșterii cazurilor de coronavirus - a declarat premierul Ludovic Orban.

România „nu e în situaţia altor țări europene care au impus restricții”

amalia-bojescu

Foto: gov.ro

România nu se află în situaţia altor țări europene care au impus restricții în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri de coronavirus - a declarat premierul Ludovic Orban. A

utoritățile evaluează măsurile deja implementate și vor veni cu un răspuns dacă situația se schimbă, mai spune șeful guvernului, care, în această dimineață, a mers la call center-ul Direcției de Sănătate Publică București pentru a vedea cum răspunde instituția la solicitările cetățenilor.

144 de voluntari, studenți la medicină, lucrează în două schimburi pe 72 de locuri pentru a răspunde apelurilor venite din partea bucureștenilor. Situația s-a îmbunătățit, iar obiectivul urmărit a fost întărirea capacității de răspuns a DSP la solicitările locuitorilor din capitală - a apreciat premierul Ludovic Orban. Acesta a precizat că pentru moment la nivel național nu sunt necesare noi măsuri, autoritățile fiind plină evaluare a efectelor deciziilor luate la prelungirea stării de alertă.

Ludovic Orban: România nu se află în situația altor țări, ca și număr de infectări şi mai ales ca ritm de creștere a numărului de infectări zilnice. Noi am interzis încă de la prelungirea stării de urgență evenimentele private, de tip nunți, botezuri, mese festive și alte activități care adună foarte multă lume la un loc și unde nu se respectă regulile de protecție sanitară. Măsurile sunt condiționate de depășirea unui anumit indice de răspândire a virusului în cadrul comunității.

În privinţa capitalei, mâine va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Prefectul capitalei, Traian Berbeceanu, spunea că nu se poate vorbi deocamdată de o relaxare, iar măsurile anunțate deja vor fi menținute, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta.

El a mai precizat că dată fiind incidența de trei la mia de locuitori, școlile vor funcționa în continuare online.

Premierul Ludovic Orban a mai fost astăzi și la sediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.


Etichete (ii)orbanrestrictiiromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live