Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

8 Iulie 2015
Vizualizari: 1032
Comentează add

România este un model european în privinţa protecţiei drepturilor minorităţilor naţionale, a declarat, astăzi, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

România, "model european în protecţia drepturilor minorităţilor"

alina-bujanca

Ministrul Bogdan Aurescu (centru) la conferința internațională "Minorităţi etnice în Europa - provocări şi perspective". Foto: mae.ro.

România este un model european în privinţa protecţiei drepturilor minorităţilor naţionale, care depăşeşte standardele internaţionale - a declarat, astăzi, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Prezent la o conferinţă pe această temă la Timişoara, el a precizat că ţara noastră nu doar sprijină protecţia indentităţii minorităţilor naţionale, ci şi implicarea acestora în luarea deciziilor cu privire la societatea română în ansamblul ei.

"România a reuşit să creeze un veritabil model intercultural de interacţiune între majoritate şi minoritate. Este un model care pune în valoare diversitatea culturală, este un model care sigur că trebuie perfecţionat în continuare, inclusiv în ceea ce priveşte aplicarea sa, inclusiv în ceea ce priveşte cadrul său, dar, care, depăşeşte în multe dintre părţile sale componente standardele europene actuale în materie de protecţia minorităţilor naţionale", a declarat Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei româneşti a subliniat, totodată, contribuţia minorităţii germane la dezvoltarea societăţii româneşti şi a precizat că între ţara noastră şi Germania există un dialog susţinut pentru consolidarea măsurilor luate în folosul acestei minorităţi. 


Etichete minorităţi naţionaleministrul afacerilor externe Bogdan AurescuUniunea EuropeanăRomâniastandarde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live