Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 August 2022
Vizualizari: 1013
Comentează add

România, locul II în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe.

România, locul II în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe

florin-lepadatu

Foto: codfiscal.net.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - România se află pe locul al doilea în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe, după Bosnia și Herțegovina - arată un studiu recent realizat de Compania Deloitte.

Clasamentul a fost făcut pe baza costului mediu pe metru pătrat, iar în România acesta este de 1.266 de euro, calculat la prețurile din principalele orașe din țara noastră.

În topul pe orașe, cel mai scump din România este Cluj-Napoca, urmat de București și Brașov - a declarat Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România.


Alexandra Smedoiu: ”Avem un oraș, care nu este capitala, care conduce în topul prețului mediu pe metru pătrat - este vorba de Cluj-Napoca, unde prețurile medii sar cu aproape 50% față de media națională. Punem pe seama raportului dintre cerere și ofertă. Datorită disponibilității locurilor de muncă în aceste orașe, există o cerere destul de mare de locuințe pe aceste zone. Oferta este relativ fixă pe acest domeniu, pentru că să construiești nu e ceva ce se poate realiza de azi pe mâine, iar aceste două elemente, atunci când se întâlnesc, fac ca prețul pe metru pătrat să crească.”

Studiul mai arată că la nivel european cele mai scumpe locuințe sunt în Marea Britanie, cu o medie de peste 4.900 de euro pe metru pătrat, dar și în Austria, Franța și Germania.


Etichete blocuriapartamentelocuinte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live