Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

23 Octombrie 2014
Vizualizari: 1361
Comentează add

România îşi poate mări ritmul de creştere economică cu ajutorul investiţiilor străine, spune reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria.

România "își poate mări creșterea economică"

oana-rusu

Foto: Arhivă.

România îşi poate mări ritmul de creştere economică cu ajutorul investiţiilor străine, care au scăzut în ultima perioadă, dar şi cu un sprijin mai mare din partea sectorului financiar, recomandă azi reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, în cadrul unei conferinţe pe tema politicilor industriale.

România are mult de recuperat în acest sens, spune expertul Fondului Monetar Internaţional.

El a susţinut nevoia unor măsuri care să stimuleze investiţiile şi sursele de finanţare, cu impact rapid în structura ocupării forţei de muncă.

"În România, lucrătorii din agricultură reprezintă 30% din total. Este o situaţie similară cu cea din Portugalia, din 1985, când această ţară a devenit membră a Uniunii. Procesul de creştere economică determină şi relocarea forţei de muncă spre industrie şi în sectoarele economice active. Dacă politicile pe care le discutăm aici vor fi aplicate, atunci forţa de muncă în sectoarele dinamice va creşte într-un timp scurt şi implicit, România va avea perspective de creştere şi mai bune", a declarat Guillermo Tolosa.

România este în continuare mai atractivă decât alte ţări din regiune pentru investitorii străini, susţine ministrul economiei, Constantin Niţă, la dezbaterea de astăzi, datorită recentelor măsuri de relaxare fiscală pentru antreprenori.

El spune că orice investiţie majoră în economia României va avea întotdeauna sprijinul Guvernului.


Etichete economieFMIRomaniaBulgariaGuillermo TolosaindustrieConstantin Nița

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live