Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

25 Mai 2015
Vizualizari: 997
Comentează add

Presedintele Klaus Iohannis a precizat ca Marea Neagră este un spaţiu atât de convergenţă, cât şi de coliziune a intereselor ţărilor riverane.

România ”îşi asumă ferm angajamentul de a furniza securitate în regiune”

carmen-gavrila

Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

România îşi asumă în continuare ferm angajamentul de a furniza securitate în regiune, de a susţine procesele de stabilizare, reformă, democratizare şi integrare în zonă, de a promova o Europă sigură, liberă şi prosperă, nu doar în interiorul NATO și al Uniunii Europene, ci şi în vecinătatea acestora, a declarat presedintele Klaus Iohannis la deschiderea Programului Internaţional „Securitate în regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil” organizat de SRI sub înaltul patronaj al Președintelui și în parteneriat cu reprezentanţii Harvard Kennedy School și National Intelligence University.

Klaus Iohannis a explicat ca securitatea regională este nu numai o problemă a statelor care aparțin strict unui anumit areal, ci o provocare pentru întreaga comunitate internaţională, mai ales atunci când conflictele evoluează radical, spre război, fie el intra sau interstatal.

Presedintele a precizat ca Marea Neagră este un spaţiu atât de convergenţă, cât şi de coliziune a intereselor ţărilor riverane, dar şi a diverşilor actori internaţionali iar evoluţia geopolitică şi de securitate în zona Mării Negre, poziţia geografică a regiunii, riscurile şi ameninţările la adresa stabilităţii în zonă, situarea regiunii la frontierele NATO şi UE, dar și ale Orientului Mijlociu, existența unor conflicte deschise sau înghețate, criminalitatea transfrontalieră, deficitele democratice și prezența unor importante resurse energetice sporesc valoarea strategică a zonei Mării Negre.


Etichete România îşi asumă ferm angajamentul de a furniza securitate în regiuneprocesele de stabilizarereformădemocratizare şi integrare în zonă,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live