Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Octombrie 2020
Vizualizari: 193
Comentează add

În România, s-au făcut, de la începutul pandemiei de coronavirus, aproape două milioane și jumătate de teste pentru depistarea infecției.

România înregistrează o rată a pozitivității de 6,54% #Covid-19

radiojurnal

În România, s-au făcut, de la începutul pandemiei de coronavirus, aproape două milioane și jumătate de teste pentru depistarea infecției.

Potrivit specialiștilor, cele mai multe testări s-au realizat în Statele Unite, peste 100 de milioane.

În Europa, pe primul loc este Rusia, cu aproximativ 33 de milioane, în Marea Britanie s-au făcut circa 16 milioane, iar în Germania 11.

Mai multe informații referitoare la situația din țara noastră ne oferă medicul Ana Maria Teodoru, de la Institutul Cantacuzino.


Ana Maria Teodoru: Au fost efectuate, până la acest moment, 2 419 691 de teste. Procentul de teste pozitive din numărul total de teste efectuate este cea mai bună măsură de a evalua dacă efortul autorităților de a testa populaţia sunt suficiente. În prezent, România înregistrează o rată a pozitivității de 6,54%. O rată mare a pozitivităţii în general poate indica faptul că autoritățile testează doar pacienții în stare gravă care au nevoie de îngrijiri medicale. OMS a emis un ghid în care recomandă o rată a pozitivităţii sub 5% pentru o perioadă de cel puțin 14 zile înainte de relaxarea măsurilor de distanţare socială.


Etichete testeromaniacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live