Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 01 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2018
Vizualizari: 779
Comentează add

Un motiv ar fi că producătorii români nu pot asigura cantităţile de fructe şi legume cerute, în condiţiile în care lor le lipsesc echipamentele necesare sortării sau livrării.

România importă fructe şi legume mai scumpe decât cele autohtone

radiojurnal

  Foto: Arhiva- Cristian Matei

România importă fructe şi legume mai scumpe decât cele autohtone, întrucât producătorii români nu deţin echipamentele necesare pentru a putea livra pe piaţă cantităţile cerute, afirmă Dragoş Vasile, consilier la Consiliul Concurenţei.

La o conferinţă susţinută la Bucureşti, acesta a explicat că producătorilor români le lipsesc utilaje de sortare, de calibrare şi nu au capacităţi de stocare.

Totodată, Dragoş Vasile a amintit că din 2016, consumatorii au la dispoziţie platforma "Monitorul preţurilor", gestionată de Consiliul Concurenţei, unde pot urmări preţurile pentru 64 de categorii de alimente şi 128 de produse, iar datele sunt obţinute săptămânal de la şase retaileri.

Dragoş Vasile a mai spus că până la sfârşitul anului, platforma, numărul de retaileri şi zona geografică vor fi extinse, deorece datele de acum sunt doar pentru Bucureşti şi Ilfov. 


Etichete legumefructeechipamente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live