Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Aprilie 2016
Vizualizari: 1859
Comentează add

EBU a retras serviciului public de televiziune din România dreptul de a participa la concursul Eurovision 2016 pentru neplata datoriilor.

România, descalificată de la Eurovision 2016

radiojurnal

România a fost descalificată de la Eurovision 2016 din cauza datoriilor uriaşe pe care TVR le are faţă de Uniunea europeană de Radio şi Televiziune, organizatoarea competiţiei.

Pe site-ul EBU se arată că aceste datorii depăşesc 14 milioane de euro, iar toate încercările de rezolvare a acestei probleme nu au primit nici un raspuns din parte Guvernului Romaniei. In plus.

EBU a luat la cunoştiinţă faptul că Ministerul de Finanţe ar putea plasa TVR în insolvenţă, se mai arată pe site.

Drept urmare, TVR va pierde dreptul de a participa la concursul de muzică Eurovision, dar şi alte servicii, cum ar fi dreptul de transmisie a competiţiilor sportive.

Producătorul selectiei naţionale Eurovision Romania, Iuliana Marciuc i-a explicat reporterului Bucureşti FM, Răzvan Petre, că TVR nu a fost informată oficial asupra acestei decizii şi ca Irina Radu, aflata încă la conducerea televiziunii publice, urmează să aibă în cursul acestei zilei o serie de intalniri la Guvern pe aceasta temă, în speranţa de a rezolva blocajul financiar dintre EBU si TVR.


Etichete eurovisiontvrebuconcursdatorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live