Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu

5 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1416
Comentează add

Potrivit prognozelor experţilor europeni, rata şomajului va scădea uşor în următorii doi ani până la 7% faţă de 7,3% în acest an, urmând tedinţa generală din spaţiul comunitar.

România, "creştere economică de 2,2% în 2014"

sorin-croitorescu

Comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn. Foto: Reuters.

Consolidarea fiscală şi reformele structurale au creat baza necesară redresării economice în Europa, ale cărei semne sunt din ce în ce mai evidente, afirmă comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

El a prezentat marţi, la Bruxelles, previziunile de toamnă ale Comisiei, potrivit cărora economia Uniunii Europene va stagna anul acesta şi îşi va relua creşterea de anul viitor.

Creşterea prognozată, de doar 1,4%, nu este una spectaculoasă şi nu va duce la o scădere semnificativă a şomajului, în următorii doi ani.

Pentru România, experţii europeni prevăd pentru acest an o creştere de 2,2%, a treia din ţările Uniunii după Letonia şi Lituania şi de 2,1% în 2014.

Inflaţia va scădea până la 2,5% anul viitor, odată cu creşterea investiţiilor şi reducerea deficitului bugetar, de la 2,5%, la 2%, în 2014.

Rata şomajului va scădea uşor în următorii doi ani până la 7% faţă de 7,3% în acest an, urmând tedinţa generală din spaţiul comunitar.

Riscurile principale pentru bugetul de stat al României pentru doi ani sunt legate de cererea internă prea slabă, pericolul acumulării de noi datorii ale sectorului public, în special la nivel local şi progresele prea lente în restructurarea companiilor de stat.


Etichete reformăOlli Rehnşomajinflaţieinvestiţiibugeteconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live