Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Octombrie 2016
Vizualizari: 1010
Comentează add

România va pune la dispoziţia noii Agenţii europene, până la sfârşitul anului, un număr de 75 de poliţişti de frontieră, a spus ministrul Dragoș Tudorache.

România, contribuții importante la noua agenție pentru paza frontierelor

radiojurnal

Foto: Arhivă.

România va pune la dispoziţia noii Agenţii până la sfârşitul anului un număr de 75 de poliţişti de frontieră, a declarat astăzi pentru RRA ministrul afacerilor interne, Dragoş Tudorache.

El a mai precizat că noua structură permite o prezenţă întărită la frontierele externe, fapt susţinut de ţara noastră încă de la începutul crizei refugiaţilor.

Dragoş Tudorache a vorbit şi despre alte contribuţii ale României la misiunile Frontex.

Dragoş Tudorache: La acest moment, avem detaşaţi 400 de poliţişti de frontieră în 14 operaţiuni comune Frontex, avem patru nave maritime de patrulare, avem zece echipaje, un microbuz, în general, o prezenţă foarte importantă, tocmai de aceea şi suntem în topul primilor trei contributori la agenţie. Vom continua să ne menţinem acest interes şi această solidaritate cu celelalte state membre. Nouă ne revine, conform noii baze juridice a agenţiei, un număr de personal suplimentar pe care suntem deja pregătiţi să îl punem la dispoziţia agenţiei încă de la sfârşitul acestui an, deci ne vom îndeplini toate obligaţiile care reies din noua bază juridică.

Ministrul afacerilor interne, Dragoş Tudorache, a avut astăzi şi o întâlnire cu omologul său bulgar, Rumiana Başarova, cu care a discutat despre sprijinul pe care România i-l acordă Bulgariei în gestionarea fluxurilor migratorii, precum şi despre ridicarea vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari care vor să călătorească în Canada.


Etichete romaniadragos tudorachemaifrontexmigrantibulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live