Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 446
Comentează add

Reacţia vine după incidentul din noaptea de 12 spre 13 ianuarie de la Budapesta, când stema de pe sediul Ambasadei României a fost acoperită cu steagul secuiesc.

România cere Ungariei să păzească Ambasada României de la Budapesta

radiojurnal

  Ministrul de externe Teodor Mlelșcanu. Arhivă foto.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spune că România îi va solicita Ungariei să asigure măsuri de securitate pentru Ambasada română de la Budapesta şi că Bucureştiul doreşte continuarea dialogului româno-maghiar, care a avut o evoluţie pozitivă în ultimul timp.

Reacţia şefului diplomaţiei române vine după incidentul din noaptea de 12 spre 13 ianuarie de la Budapesta, când stema de pe sediul Ambasadei României a fost acoperită cu steagul secuiesc de membri ai Mişcării Celor 64 de Comitate.   

"Înţelegem dreptul tuturor oamenilor din ţările Uniunii Europene să-şi exprime opiniile, însă în acelaşi timp vom solicita adoptarea unor măsuri de securitate care să corespundă prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, astfel încât activitatea ambasadei să nu fie perturbată în niciun fel. Din punctul nostru de vedere, există toată dorinţă ca dialogul să meargă în continuare pe trendul ascendent pe care l-am înregistrat", a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Ministerul de Externe a condamnat incidentul de la Ambasada României la Budapesta şi a afirmat că săvârşirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizaţii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă şi contravine spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice.


Etichete Teodor Meleşcanu,externesecuisecuiescdrapelsteagMişcarea Celor 64 de Comitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live