Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

24 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1617
Comentează add

Cea mai mare rată a obezităţii din UE este în Marea Britanie. Datele Eurostat arată că tendinţa generală este aceea de creştere a numărului de cazuri de obezitate odată cu avansarea în vârstă.

România, cea mai "scăzută rată a obezităţii din UE"

ioana-dogaru

Foto: arhivă.

Un studiu Eurostat publicat joi de Comisia Europeană relevă că România are cea mai scăzută rată a obezităţii din Uniunea Europeană.

Eurostat a analizat datele aferente anilor 2008 şi 2009 raportate de 19 dintre statele membre şi a concluzionat că în Europa rata obezităţii variază în cazul femeilor între 8% , în România şi 23,9%, în Marea Britanie.

În cazul bărbaţilor rata obezităţii variază între 7,6% tot în România şi 24,7% în Malta.

Cifrele arată, potrivit Eurostat, o situaţie mult mai bună comparativ cu cea din Statele Unite, unde 26,8% dintre femei şi 27,6% dintre bărbaţi sufereau de obezitate în 2009.

Studiul publicat joi de CE arată că, după România, Italia, Bulgaria şi Franţa sunt ţările cu cea mai scăzută rată a obezităţii din UE.

Potrivit datelor raportate de statele membre, cea mai mare incidenţă a obezităţii este întâlnită la femeile din Marea Britanie (23,9%), Malta (21,1%), Letonia (20,9%) şi Estonia (20,5%).

În cazul bărbaţilor, cele mai multe cazuri de obezitate s-au înregistrat în Malta (24,7%), Marea Britanie (22,1%), Ungaria (21,4%) şi Cehia (18,4%).


Etichete UEobezitateEurostatdateCEfemeibărbaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live