Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 130
Comentează add

România are prima aplicație care își avertizează utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană cu COVID-19.

România are prima aplicație care își avertizează utilizatorii

radiojurnal

 

România are, de ieri, prima aplicație care își avertizează utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană cu COVID-19.

Aceasta se numește ''First Contact'', a fost dezvoltată de un ONG din Cluj-Napoca și câțiva IT-iști și asigură anonimatul tuturor celor implicați, fie bolnavi, fie contacţi ai acestora.

Niciunul dintre cei peste 600 de voluntari, care au testat-o timp de mai multe luni, nu a raportat vreo problemă legată de securitatea datelor.

Cum funcționează aplicația ne spune Cristina Dumitrescu: "Se descarcă aplicația, deocamdată doar de către utilizatorii telefoanelor cu Android, apoi se lasă Bluetooth-ul pornit în permanență.

Odată ce este instalată, aplicația va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

De asemenea, fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat, încărcând în Cloud o copie anonimizată după rezultatul testului.

Datorită folosirii tehnologiei Bluetooth, nu este posibilă localizarea sau urmărirea utilizatorului, fie el și anonim, nici măcar pe baza semnalului Bluetooth, întrucât cheia de identificare a telefonului se schimbă frecvent."


Etichete virus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live