Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Izabela Aivăncesei

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 937
Comentează add

În anul şcolar 2013- 2014 peste 360 de mii de copii cu vârste între 3 şi 17 ani nu erau înscrişi în nicio formă de învăţământ, potrivit datelor INS.

România are o rată ridicată de abandon şcolar

izabela-aivancesei

Foto: captura video.

România are o rată ridicată de abandon şcolar: peste 18%, faţă de media la nivelul Uniunii Europene, de 11 procente.

În anul şcolar 2013- 2014 peste 360 de mii de copii cu vârste între 3 şi 17 ani nu erau înscrişi în nicio formă de învăţământ, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Anchetele realizate de organizaţia Salvaţi Copiii relevă că familiile care nu-şi permit să-şi trimită copiii la şcoală au nevoie şi de sprijin social, nu doar de ajutor educaţional pentru minori, spune directorul de programe Mihaela Bibac.

"Şcoala poate să dezvolte, cum a dezvoltat şi în cazul proiectului nostru, servicii de tip "after school", unde copii să poată să se pregătească la teme, unde să poată să îşi dezvolte abilităţile. Totodată, direcţiile pentru protecţia copilului pot, la rândul lor, să sprijine prin rezolvarea problemelor să spunem de ordin adminstrativ: poate familiile nu au act de identitate, poate nu au accesat drepturile care li se cuvin prin lege şi atunci fiecare dintre noi este răsponsabil cu părticica lui, astfel încât, într-un final, copilul să beneficieze de toate drepturile care i se cuvin", a spus Mihaela Bibac.


Etichete România are o rată ridicată de abandon şcolarINSSalvaţi CopiiiMihaela Bibacanchete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live