Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

7 Iulie 2022
Vizualizari: 224
Comentează add

12 femei și-au pierdut viața în România de la începutul anului din cauza violenței domestice, anunță ministrul familiei.

România: Anul acesta, 12 femei au murit din cauza violenței domestice

-

Arhivă foto: Agerpres.

Realizator: Mihaela Enache - 12 femei și-au pierdut viața în România de la începutul anului din cauza violenței domestice, anunță ministrul familiei, Gabriela Firea. Într-o înregistrare video, realizată la o casă protejată din județul Argeș, Gabriela Firea a mai afirmat că, în 2022, doar 7.000 de ordine de protecție au fost eliberate în condițiile în care în țară există mult mai multe femei în astfel de situații vulnerabile.

Gabriela Firea: Ministerul Familiei va avea în continuare proiecte împreună cu Agenția Națională pentru Egalitate de Şanse între Femei și Bărbați pentru sprijinirea victimelor violenței domestice. Există și o componentă de reintegrare a victimei, alături de agresor, dar, din păcate, agresorii sunt în procent foarte mic reabilitabili. Cei mai mulți, din păcate, nu se reabilitează, nu reușesc să pună punct acestui mod de viață în care practic agresivitatea este o obișnuință. 

Realizator: Serviciul 'Locuința protejată' face parte din programul 'Venus - Împreună pentru o viață în siguranță', destinat combaterii violenței domestice și promovării incluziunii sociale, transmite redactorul RRA, Petruţa Dinu.


Etichete (ii)femeiviolenta domestica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live