Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

21 Februarie 2013
Vizualizari: 1546
Comentează add

Ministrul turismului, Maria Grapini, a anulat participarea României la acest eveniment din cauza unui număr insuficient de firme care au dorit să participe la eveniment.

România, absentă la Târgul de Turism da la Munchen

daniel-negut

Maria Grapini. Foto: Arhivă.

România nu va fi prezentă, în acest an, la Târgul Internaţional de Turism de la Munchen, în Germania, care a început miercuri.

Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a anulat participarea ţării noastre la acest eveniment, pentru că nu s-au înscris un număr suficient de mare de firme.

Unii operatori din turism sunt nemulţumiţi însă de această decizie, deoarece erau pregătiţi să participe la târg. 

Târgurile şi orice evenimente finanţate sau cofinanţate de la buget se realizează doar dacă există o eficienţă demonstrată a ediţiei anterioare a manifestării respective, precum şi dacă participarea este solicitată de un număr important de firme de profil din România.

În cazul Târgului de la Munchen, direcţia de specialitate nu a putut fundamenta eficienţa participării la ediţia anterioară.

Mai mult decât atât, pentru ediţia din acest an a târgului, nu şi-au anunţat intenţia de a fi prezente la Munchen un număr suficient de mare de firme de turism care să justifice participarea României cu stand naţional, Maria Grapini declarându-ne că numai cinci firme s-au arătat interesate, care însă au transmis solicitările abia în ultimele zile, deşi ar fi trebuit să facă notificările către minister, cu mai mult timp în urmă.

În aceste condiţii, ministrul Maria Grapini consideră că nu s-ar fi justificat în niciun fel cheltuirea banilor publici pentru Târgul de Turism care se desfăşoară acum la Munchen, mai ales că în data de 6 martie începe un alt târg internaţional de turism, tot în Germania, dar la Berlin, manifestare de amploare, la care deja şi-au anunţat participarea 35 de firme de profil din România.


Etichete Maria GrapiniturismtârgMunchenBerlin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live