Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 199
Comentează add

Romania a sesizat, astăzi, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu trei acțiuni pentru anularea unor prevederi din Pachetul Mobilitate.

România a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene #mobilitate

carmen-gavrila

Arhivă foto: Răzvan Stancu

Romania a sesizat, astăzi, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu trei acțiuni pentru anularea unor prevederi din Pachetul Mobilitate pe care guvernul roman le considera discriminatorii fata de transportatorii romani.

Guvernul argumenteaza ca prevederile contestate vor avea efecte negative asupra pieței interne și vor afecta competitivitatea transportului de mărfuri în Uniune.

Este vorba despre: interdicția efectuării perioadei normale de repaus săptămânal la bordul vehiculului; obligația întoarcerii periodice a conducătorului auto la centrul operațional al angajatorului sau la locul său de reședință; obligația întoarcerii vehiculului la unul din centrele operaționale în termen de 8 săptămâni de la plecare; stabilirea de limitări suplimentare la efectuarea operațiunilor de cabotaj; instituirea unor norme specifice privind detașarea conducătorilor auto.

Sesizarea Curtii a fost facuta prin  Agentul Guvernamental pentru CJUE din cadrul Ministerului de Externe.

România s-a opus adoptării celor trei acte legislative, alături de alte 8 state membre cu interese similare în domeniu si a votat împotriva aprobării textelor rezultate în urma negocierilor cu Parlamentul European.


Etichete (ii)sesizaremobilitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live