Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

4 Mai 2019
Vizualizari: 936
Comentează add

Cinci victorii în cinci meciuri și o calificare istorică pentru țara noastră în grupa a doua valorică a Mondialului de hochei pe gheață.

România a promovat în al doilea eșalon al Mondialului de hochei

gabriel-bucur

  Sursa foto: Federația Internațională de Hochei pe gheață

Echipa națională de hochei pe gheață a României a promovat, sâmbătă, în al doilea eșalon (Grupa A din Divizia I) al Campionatului Mondial, după ce „tricolorii”, liderii ierarhiei din a treia grupă valorică, au învins-o cu 3-1 pe ultima clasată, Olanda, în meciul-epilog al campaniei.

Anterior, România a adunat victorii pe linie în cele patru meciuri disputate la Tallinn, în Estonia, contra celorlalte formații care compun grupa, respectiv Japonia, Polonia, Ucraina și selecționata țării-gazdă.

Este pentru prima dată când România urcă în al doilea segment valoric, în actualul format al Mondialului, care datează din 2012. Hocheiștii antrenați de slovacul Julius Penzes au încheiat pe primul loc campania, cu 13 puncte adunate, secondați de sportivii din Polonia, tot cu 13 puncte.

Obiectivul României, stabilit înaintea acestor meciuri, era menținerea în al treilea eșalon al Mondialului, mai ales că din lotul „tricolor” lipseau cinci hocheiști importanți, din cauza accidentărilor.


Etichete romaniahochei pe gheatahocheicampionatul mondial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live