Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 1458
Comentează add

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a explicat că România a făcut progrese în ultimul an în combaterea discriminării.

România "a făcut progrese în combaterea discriminării şi a intoleranţei"

carmen-gavrila

Foto: euintheus.org.

România a făcut numeroase progrese în materie de legislaţie în domeniul combaterii discriminării rasiale şi a intoleranţei - a declarat Răzvan Rusu, director general în Ministerul de Externe şi şef al delegaţiei României la Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului.

Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei a analizat progresele facute de ţara noastră în ultimul an de la publicarea in 2014 a recomandărilor privind combaterea discriminării.

În raportul privind România, Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei a semnalat că în România e nevoie de o consolidare a formării judecătorilor, procurorilor şi persoanelor responsabile de aplicarea cadrului juridic penal care vizează lupta împotriva rasismului.

Asztalos Csaba, preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a explicat că România a făcut progrese în ultimul an.

"Guvernul a adoptat o nouă strategie naţională privind îmbunătăţirea situaţiei romilor în decizii de instanţă, respectiv plângeri soluţionate de diferite instituţii pe acest domeniu, a alocat resurse bugetare şi umane pentru gestionarea acestui domeniu", a spus Asztalos Csaba.

Comisia a mai arătat în raportul privind România că e nevoie de o mai mare conştientizare publică în ce priveşte discriminarea.

Răzvan Rusu, director general în Ministerul de Externe, a prezentat ce planuri are România pentru preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

"Unul din proiectele majore pe care dorim să le realizăm pe parcursul anului 2016 va fi organizarea de cursuri de pregătire pentru poliţişti, magistraţi pentru combaterea antisemitismului în combaterea discriminării de orice fel în procesul de aplicare a legii", a spus Răzvan Rusu.

Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei este un organism al Consiliului Europei care monitorizează probleme de intoleranţă şi discriminare şi emite recomandări către statele membre. 


Etichete discriminareintoleranţăpreşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea DiscriminăriiAsztalos CsabaprogreseMAERăzvan Rusu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live