Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

22 Octombrie 2013
Vizualizari: 1256
Comentează add

Potrivit INS, pentru protecţia mediului, s-au cheltuit peste 17,5 miliarde de lei, mai mult de jumătate din aceşti bani fiind direcţionaţi către managementul deşeurilor.

România a cheltuit 3% din PIB pentru protecţia mediului, în 2012

daniel-negut

Foto: Arhivă.

Anul trecut s-au cheltuit în România, pentru protecţia mediului, peste 17,5 miliarde de lei, adică 3% din produsul intern brut - informează Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit datelor publicate marţi, mai mult de jumătate din aceşti bani au fost cheltuiţi pentru managementul deşeurilor.

Protecţia aerului, a solului şi a apei, inclusiv a apelor subterane, managementul deşeurilor, protecţia resurselor naturale şi conservarea biodiversităţii au fost principalele direcţii în care au fost cheltuiţi banii pentru activităţi de protecţie a mediului în 2012.

Acestea includ plăţile pentru activităţile economice, care au ca scop producerea de servicii specifice pentru prevenirea, reducerea sau combaterea pagubelor aduse mediului înconjurător.

Peste 10 miliarde de lei din cei aproape 18 miliarde s-au cheltuit numai pentru managementul deşeurilor, un domeniu care cuprinde amenajarea de gropi de gunoi, reciclarea şi prelucrarea deşeurilor din metal, hârtie şi material plastic, dar şi a deşeurilor electrice şi electrotehnice.

Pentru aceste activităţi, unităţile administraţiei centrale şi locale au cheltuit mai puţin de un miliard de lei, în vreme ce firmele private au primit marea majoritate a banilor, peste 9 miliarde, adică mai mult de 90% din suma cheltuită pentru lucrări de protecţie a mediului în România.


Etichete deşeurireciclareINSprotecţia mediuluiPIB,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live