Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (partide politice) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Martie 2018
Vizualizari: 692
Comentează add

România a activat, luni, Mecanismul de Alertă European prin care solicită imunoglobulina necesară pentru tratamentul populaţiei.

România a activat, luni, Mecanismul de Alertă European

florin-lepadatu

 

România a activat, luni, Mecanismul de Alertă European prin care solicită imunoglobulina necesară pentru tratamentul populaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a aprobat solicitarea în acest sens făcută de Ministerul Sănătăţii.

Decizia a fost luată din cauza discontinuităţilor apărute încă de anul trecut în aprovizionarea cu acest medicament, generate de retragerea de pe piaţă a producătorilor care asigurau peste 80% din necesar.

În ciuda eforturilor depuse de autorităţi, în prezent continuă criza de imunoglobulină pe piaţa din România, a anunţat ministrul Sorina Pintea la Antena 3.

Sorina Pintea: "Am făcut toate eforturile necesare pentru a putea rezolva această problemă.

Statul român a suspendat clawback-ul pentru acest produs, pentru o perioadă de doi ani de zile şi, totuşi, nu s-a întâmplat nimic.

Pentru luna martie nu se preconizează să intre nici o fiolă de imunoglobulină în ţară; pentru aprilie sunt nişte promisiuni, dar eu nu mai cred în aceste promisiuni.

Prin urmare, am informat Cabinetul Primului Ministru, în cursul zilei de astăzi şi am primit acceptul să declanşăm să primim această procedură.

Practic, este o alertă la nivel european, prin care solicităm cantităţi de imunoglobulină pentru România."

În consecinţă, Ministerul Sănătăţii a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene pentru furnizarea cantităţilor de imunoglobulină disponibile.

Demersurile pentru achiziţionarea medicamentului vor fi realizate de către Compania Naţională UNIFARM S.A., care va acoperi şi costurile - precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, tot la Antena 3, că România va apela şi la mecanismul NATO pentru imunoglobulină, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va trimite în scurt timp solicitarea, relatează Rador.


Etichete Imunoglobulinaspitalbolnavimedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live