Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Pușa Roth

30 Iunie 2011
Vizualizari: 2192
Comentează add

Invitaţii ediţei din 25 iunie ai emisiunii "Români în lume" au fost Cătălina Iliescu Gheorghiu, Fabianni Belemuski şi Bogdan Ater.

Români în lume Români în lume - Conține audio

pusa-roth

Cătălina Iliescu Gheorghiu, conferențiar universitar doctor la Universitatea din Alicante, predă limba română la această  Universitate.

A colaborat la elaborarea dicţionarului online Trautorom şi este preşedinta asociaţiei româneşti Aripi, unde au loc cursuri de limba română pentru copiii emigranţilor români. În 2005, a introdus româna ca obiect de studiu la Universitatea din Alicante (UA).

La Universitatea din Alicante se organizează singurul examen de limba română recunoscut de Ministerul Educaţiei din România.

Bogdan Ater a absolvit Academia de Arte din Bucureşti, Secţia Pictură, îndreptându-se apoi spre fotografie, design de mobilier și sculptură.

Stabilit în Spania de mai mulţi ani este considerat de presa spaniolă cel mai important fotograf român din Peninsula Iberică.

Sculptor pentru Casa Regală spaniolă, în anul 2009 a executat pentru palatul regal din Madrid sculptura Poarta Sarutului din Asturias.

Fabianni Belemuski, scriitor și jurnalist, absolvent al Facultății de Științele Comunicării de la Universitatea Complutense din Madrid,  este directorul revistei Niram Art.

A scris nenumărate articole despre artă și cultură în diverse publicații din Spania.

În anul 2009 a primit premiul pentru promovare culturală acordat de Mișcarea de Artă Contemporană din Portugalia.

Audio:


Etichete Cătălina Iliescu GheorghiuFabianni BelemuskiBogdan Ater

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live