Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

31 Martie 2019
Vizualizari: 1083
Comentează add

Românii din Cernăuţi consideră că alegerile care au loc astăzi în Ucraina pot duce la o schimbare, mai ales în ceea ce priveşte integrarea ţării în UE.

Români din Cernăuți: Alegerile din Ucraina pot duce la o schimbare

mihaela-buculei-suceava

Centrul Cultural Român 'Eudoxiu Hurmuzachi' din Cernauti. Foto: Agerpres.

Românii din Cernăuţi consideră că alegerile care au loc astăzi în Ucraina pot duce la o schimbare, mai ales în ceea ce priveşte integrarea ţării în Uniunea Europeană.

Mihaela Buculei a stat de vorba cu câţiva reprezentanţi ai comunităţii româneşti din această regiune a Ucrainei.

Marin Gherman, politolog: Nu există un candidat susţinut oficial sau neoficial de comunitatea românească din regiunea Cernăuţi şi din Ucraina, în genere. Deci, are loc o fragmentare a electoratului minoritar românesc în această privinţă. Analiştii politici din Ucraina şi sociologii care au analizat procesul electoral pe pacursul lunii martie au ajuns la concluzia că participarea la vot va fi una destul de mare, pentru că alegerile prezidenţiale sunt atractive şi determină un anumit interes al electoratului pentru că sunt alegeri personalizate, votăm persoane, nu partide. La alegeri parlamentare participarea la vot este mai mică în Ucraina.


Vasile Tărâţeanu, preşedintele Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuţi, scriitor: Dorim să alegem un preşedinte tânăr, un preşedinte energic, un preşedinte care pune mai mult preţ pe demnitatea şi corectitudinea politicii în ţară şi pe istoria ei.


-: Poate dă bunul Dumnezeu şi se schimbă şi la noi, în ţara noastră, ceva înspre bine.


-: Tineretul vrea schimbări între gărzi, spre Europa. Măcar ca la România să fie.


Etichete romaniacernautialegeru ucrainamarin ghermanVasile Tărâţeanupreşedintele Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live