Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: WEEKEND FAN Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

5 Septembrie 2011
Vizualizari: 2001
Comentează add

Un român închis pe nedrept în Franţa după ce a fost victima unui furt de identitate a fost eliberat provizoriu şi s-a întors în România. El va fi achitat definitiv la 20 septembrie.

Român arestat abuziv în Franţa, eliberat

roxana-vasile-paris

Foto: Arhivă Reuters.

Tânărul Marius Murariu, închis pe nedrept în Franţa după ce a fost victima unui furt de identitate şi eliberat provizoriu, a revenit recent în România pe banii lui.

Potrivit avocatului său, Julien Bensoussan, statul francez nu se ocupă de repatrierea persoanelor abuziv arestate.

Ambasada României declară, la rândul ei, că, potrivit înţelegerilor internaţionale, obligaţia le revine ţărilor unde sunt judecate dosarele, în acest caz Franţei.

Marius Murariu este pentru moment eliberat doar condiţionat.

La următoarea înfăţişare, care va avea loc pe 20 septembrie, el ar urma să fie definitiv achitat.

Să fie condamnat pe nedrept şi apoi eliberat doar cu 50 de euro în buzunar, bani cu care venise în Franţa în luna mai, când a fost arestat, nu este deloc uşor. 

"Eliberat şi abandonat - este un lucru inacceptabil din partea Franţei. La fel de scandalos este însă şi că Ambasada României nu a reacţionat imediat", a declarat avocatul Julien Bensoussan.

În opinia acestuia, statul francez trebuie să găsească urgent o soluţie pentru a avea grijă de străinii care sunt declaraţi nevinovaţi într-o speţă, fie ţara de origine, în acest caz România, să prevadă o posibilitate de a gestiona rapid astfel de situaţii neprevăzute.

Potrivit avocatului, pentru a fi despăgubit, Marius Murariu ar trebui să se adreseze Comisiei pentru despăgubirea persoanelor abuziv încarcerate sau să deschidă o acţiune împotriva statului francez.


Etichete Franţaromânachitatjustiţiearest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live