Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Cenuşoiu

15 Martie 2011
Vizualizari: 1684
Comentează add

Tom Waits, Alice Cooper, Leon Russell şi Neil Diamond, nume celebre ale muzicii rock, au fost adăugate în Rock and Roll Hall of Fame.

Rock and Roll Hall of Fame primeşte noi membri Rock and Roll Hall of Fame primeşte noi membri - Conține galerie foto

alexandru-cenusoiu

Alice Cooper la Rock and Roll Hall of Fame 2011. Foto: Reuters.

Tom Waits, Alice Cooper, Leon Russell şi Neil Diamond, nume celebre ale muzicii rock,  au fost adăugate luni în cadrul Rock and Roll Hall of Fame, informează Agerpres.

La evenimentul anual organizat la hotelul Waldorf-Astoria din New York au mai participat şi pianistul Dr. John din New Orleans şi solista Darlene Love.

Neil Diamond, în discursul său l-a criticat pe Paul Simon, cel care l-a prezentat, pentru că a ales un nume greu de ţinut minte pentru ultimul său album, "So Beautiful or So What".

Rockerul din Brooklyn a compus piese legendare atât pentru el, cum ar fi "Solitary Man", dar şi pentru alte trupe, aşa cum este cazul hitului "I'm a Believer" al formaţiei The Monkees.

În discursul de prezentare Paul Simon a amintit faptul că Neil Diamond a fost propus prima oară pentru introducerea în Rock and Roll hall of Fame în 1991, însă nu a fost ales.

Alice Cooper, numele de scenă al lui Vincent Furnier, a primit în sfârşit recunoaşterea de mare legendă a rockului. Cunoscut pentru piese precum "House of Fire", "Poison" sau "No More Mr. Nice Guy", introducerea lui Alice Cooper în Rock and Roll Hall of Fame a fost prezentată de Rob Zombie care a spus despre Alice că a inventat show-ul rock.

Alice Cooper a sosit la hotelul din New York cu un şarpe în jurul gâtului şi a interpretat trei dintre piesele sale purtând o cămaşă pătată de sânge fals.

Un alt nume important al muzicii rock şi blues, Tom Waits, a primit o binemeritată recunoaştere.

 

Neil Young chemat să vorbească despre Tom Waits a început prin a constata că "Waits este indescriptibil şi iată-mă pe mine, încercând să-l descriu".

 

La rândul său Tom Waits şi-a descris muzica drept "nişte chestii interesante pe care să le faci cu aerul".

 

Leon Russell, autorul pieselor "A Song for You" şi "Delta Lady", a declarat că se afla "într-un şanţ, la marginea drumului vieţii" când Elton John i-a întins o mână în urmă cu un an şi i-a propus să înregistreze un album împreună. Rezultatul a fost nominalizat la premiile Grammy.


Etichete Tom WaitsAlice CooperLeon RussellNeil DiamondRock and Roll Hall of Fame

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live