Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Aprilie 2014
Vizualizari: 924
Comentează add

Hidrologii au anulat codul roşu, dar menţin atenţionarea cod portocaliu pe mai multe râuri din judeţele Giurgiu, Teleorman şi Ialomiţa.

Risc de viituri pe mai multe râuri din sudul şi sud-estul ţării

radiojurnal

Foto: Arhivă

Risc de viituri rămâne valabil pe mai multe râuri din sudul şi sud-estul ţării.

Hidrologii au anulat codul roşu, dar menţin până la ora 18:00 atenţionarea codul portocaliu, care înseamnă depăşirea cotelor de inundaţie, pe râul Neajlov din judeţul Giurgiu şi codul galben pe alte câteva râuri din Teleorman, Ialomiţa şi Giurgiu.

Corespondentul Radio România Actualităţi, Emil Talianu, nformează că Neajlovul a inundat deja peste 1000 de hectare de pâşuni, teren agricol şi păduri în Giurgiu iar acum ameninţă comuna Călugăreni.

Viceprimarul localităţii Mihai Popescu explică pentru Radio România Actualităţi că drumul 107 care leagă satul Hulubeşti de Călugăreşti este deja inundat, iar dimineaţă s-a intervenit pentru restabilirea alimentării cu curent în zonele afectate.

El precizează că apa nu a ajuns în locuinte, doar în curţi, iar autorităţile sunt pregătite să intervină cu ajutorul localnicilor şi al unor firme care pun la dispoziţie materiale şi utilaje.  

"Avem aici o basculantă, un tractor cu remorcă, două guri de escavatoare şi pe situaţii de urgenţă avem încheiate convenţie, ştim câte maşini trebuie să le dea cu materiale de construcţii în sensul de saci şi lopeţi.

"Deci, mobilizăm lumea din comună", a precizat Mihai Popescu.  

Comuna Câlugăreni din judeţul Giurgiu a trecut prin situaţii asemănătoare luna trecută, dar şi în anul 2010 când au fost inundate zeci de gospodării.


Etichete viituriavertizarehidrologi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live