Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Octombrie 2020
Vizualizari: 383
Comentează add

Ministrul de Interne spune că ridicarea restricțiilor în cazul pelerinajului de la Iași a reprezentat o decizie operativă pentru a salva o situație care putea degenera.

Ridicarea restricțiilor de la pelerinajul din Iași, "o decizie operativă"

radiojurnal

Ministrul de Interne, Marcel Vela. Foto: Cătălin Radu.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că ridicarea restricțiilor în cazul pelerinajului de la Iași a reprezentat o decizie operativă pentru a salva o situație care putea degenera.

El consideră că nu există vină sau răspundere pentru această decizie.


Marcel Vela: A fost o decizie operativă pentru a salva o situație care putea degenera și deveni foarte gravă, atât pentru cei care erau implicați în evenimentul respectiv, cât și pentru ceea ce înseamnă o afectare a imaginii țării noastre, care ar fi fost speculată în media, națională sau internațională, cu privire la, să spunem, posibile violențe între cei care așteptau să intre în curtea bisericii și organele de ordine care trebuiau să interzică acest lucru. Pentru că situația era în punctul de a deveni conflictuală și a izbucni în altă zonă, s-a luat această decizie operativă.


Realizator: Ministrul de interne a făcut aceste precizări după ce ieri jandarmii care asigura ordinea publică în zona Catedralei Mitropolitane din Iași au permis și credincioșilor din afara localității să ajungă la Racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Forțele de ordine au renunțat să mai legitimeze credincioșii după ce sute de persoane au protestat și s-au îmbulzit la porțile de intrare în Catedrala Mitropolitană.

Procurorii ieşeni  au primit 25 de sesizări și au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Anul aceasta din cauza pandemiei, autoritățile au decis să restricţioneze pelerinajul, care se face anual la Iași de Sfânta Parascheva, și să permită doar participarea locuitorilor cu domiciliul în municipiul.

Anul trecut, în trei zile de pelerinaj la Iași au fost 200.000 de oameni.


Etichete maiiasimarcel velapelerinaj(RS)raclemoastesfanta parascheva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live