Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

29 August 2019
Vizualizari: 350
Comentează add

Industria nu şi-a revenit în iulie după căderea puternică din iunie, arată barometrul industriei din România, realizat de IRSOP şi SNSPA.

Rezultatele barometrului industriei din România

nicoleta-turcu

Șantier naval din România. Foto: Arhivă/facebook.com/VardTulceaSA.

Industria nu şi-a revenit în iulie după căderea puternică din iunie, arată barometrul industriei din România, realizat de IRSOP şi SNSPA.

Rezultatele slabe şi contextul dificil afectează şi aşteptările pentru viitor ale managerilor. 

Multe firme au închis porțile în iulie pentru o lună întreagă de concediu, dar cauza principală a stagnării este rata insuficientă a comenzilor interne și externe.

Potrivit concluziilor barometrului creșterea producției s-a opriți la 52 de puncte, cu puțin peste 50, care înseamnă creștere zero.

Indicatorul global de încredere a managerilor a scăzut la 52 de puncte față de 70 cât avea în ianuarie, scăderea din ultimele șase luni fiind liniară și continuă.

A crescut probabilitatea ca în lunile următoare încrederea managerilor să cadă în teritoriu negativ sub 50 de puncte - avertizează reprezentanții studiulu. 

Începând din 2014, în fiecare lună IRSOP şi SNSPA întreabă un eșantion de manageri dacă în firma lor producția, comenzile, stocurile, angajările și alți parametri au crescut sau au scăzut față de luna precedentă.

Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte și contracție dacă scade sub 50.


Etichete industrieşantiernavalportbarometru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live