Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

3 Iulie 2013
Vizualizari: 1315
Comentează add

Rezoluţia care va fi votată miercuri în Parlamentul European critică "tendinţă sistemică" de modificare a Constituţiei ungare.

Rezoluţie privind Constituţia Ungariei votată în PE

carmen-valica

Parlamentul European. Foto: Arhivă Reuters.

Parlamentul European votează miercuri o rezoluţie care critică Ungaria pentru modificările frecvente ale Constituţiei şi pentru conţinutul acestor modificări.

Potrivit rezoluţiei care este supusă miercuri votului, în Ungaria ar exista o tendinţă sistemică de modificare a Constituţiei, inclusiv în sensuri ce contravin unor articole ale Tratatului privind Uniunea Europeană.

Ungaria ar încălca, de exemplu, articolul 2 care arată că Uniunea se bazează pe respectarea demnităţii umane, libertăţii, democraţiei, egalităţi, statului de drept precum şi pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparţin minorităţilor, un articol care a fost citit în maghiară marţi în plenul Parlamentului European de raportorul pentru această rezoluţie, Rui Tavares.

Prezent la dezbateri, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că se aşteaptă ca rezoluţia să fie adoptată, lucru pe care-l consideră nedrept.

El a vorbit despre tratarea diferită a statelor membre şi despre eforturile Ungariei de a ieşi prin propriile puteri din criza economică.

Potrivit datelor prezentate în textul rezoluţiei, Constituţia în vigoare în 2010 a fost modificată de 12 ori, apoi a fost adoptată o nouă Constituţie care, la rândul ei, a fost modificată în ultimul an de patru ori.


Etichete Parlamentul EuropeanrezoluţieUngariaConstituţietratatUniunea EuropeanăViktor Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live