Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

9 Decembrie 2018
Vizualizari: 689
Comentează add

Cei peste 1,2 milioane de români rezidenţi în Peninsulă sunt afectaţi de această măsură.

Rezidenții din Italia nu mai pot merge cu maşini înregistrate în alte țări

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Cetăţenii străini cu rezidenţă în Italia nu mai pot circula cu maşini înregistrate în alte ţări, potrivit noului decret al siguranţei.

Cei peste 1,2 milioane de români rezidenţi în Peninsulă sunt afectaţi de această măsură. 

Normele care interzic unui străin rezident de cel puţin 60 de zile în Peninsulă să conducă pe teritoriul italian maşini cu numere străine a intrat în vigoare de la 4 decembrie.

Este vorba de o lege din aşa-numitul Decret al siguranţei, cunoscut ca Decretul Salvini, după numele ministrului de interne şi vicepremierului Matteo Salvini.

Cea mai mare parte a conaţionalilor noştri, de frică să nu rămână fără maşini sau să primească amenzi, evită să folosească autoturismul personal în marile oraşe.

Alţii însă, aşa cum este Adrian Moşteanu, din localitatea Latina, la 100 de kilometri de Roma, circulă încă cu autoritusmul personal cu număr de România.

Adrian Moşteanu: Am maşina cu număr românesc de aproximativ 9 ani. Îmi pare rău că nu avem timpul necesar să înmatriculăm maşinile în Italia sau să facem în aşa fel încât să avem o altă maşină, însă timpul e foarte scurt. Deocamdată încă mai circul cu maşina pentru că nu pot să renunţ la ea. Trebuie să mă duc la muncă şi nu am un alt mijloc de transport. Pe viitor, cu siguranţă o să trebuiască să achiziţionez o maşină înmatriculată în Italia. Problema e că, între timp, renunţând la asigurarea italiană după atâţia ani, o să reîncep de la ultima clasă de asigurare. Sperăm să fie totul bine.

Autorităţile române urmăresc cu atenţie modificările legislative introduse în Italia cu privire la maşinile înmatriculate în altă ţară ale cetăţenilor rezidenţi străini.

Potrivit unui comunicat de la Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României şi oficiile consulare din Peninsulă acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale cetăţenilor români şi vor acorda asistenţă consulară în cazul în care se vor constata măsuri abuzive din partea autorităţilor locale în aplicarea noilor prevederi legislative.

 

Etichete mașini înregistrateitaliarezidenți

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live