Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

29 Aprilie 2015
Vizualizari: 1065
Comentează add

Sute de protestatari au ieşit pentru a doua noapte la rând pe străzile oraşului american Baltimore, ignorând interdicţiile de circulaţie impuse de autorităţi.

Revolta din Baltimore continuă Revolta din Baltimore continuă - Conține video

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Autoturism devastat de un protestatar. Foto: captură youtube.com.

Au fost din nou incidente în oraşul american Baltimore, provocate de moartea unui tânăr de culoare, în condiţii suspecte, în timp ce se afla în custodia poliţiei.

Sute de protestatari au ieşit pentru a doua noapte la rând pe străzi, ignorând interdicţiile de circulaţie impuse de autorităţi.

Demonstranţii au aruncat cu pietre, iar forţele de ordine au fost nevoite să riposteze cu fumigene.

Mulţi lideri religioşi din Baltimore au semnat o declaraţie cerând demonstranţilor ieşiţi pe străzi, după moartea în arestul poliţiei a afroamericanului de 25 de ani Freddy Gray, să aleagă o cale paşnică de a cere dreptate.

Preşedintele Obama a recunoscut, cu frustrare, criza deloc nouă între comunitatea poliţiei americane şi afroamericani, de multe ori victime ale abuzului de forţă al oamenilor legii, dar a condamnat violenţele din Baltimore de luni.

"Nu există nicio scuză pentru tipul de violenţă pe care l-am văzut când indivizi sparg uşi ca să fure nu protestează, nu fac o declaraţie, fură. O mână de indivizi care încearcă să profite pentru propriile interese. Trebuie trataţi ca infractori", a declarat preşedintele Barack Obama.

Marţii, mulţi rezidenţi ai capitalei statului Maryland au ieşit pe străzi demonstrând paşnic şi curăţând oraşul în urma violenţelor de luni, cele mai explozive din 1968, când a fost asasinat Martin Luther King.

Protestele din Baltimore, Maryland. Sursa: youtube.com.

Guvernatorul statului, Larry Hogan, a spus că în Baltimore se află în această noapte, ora locală, 2.000 de militari ai Gărzii Naţionale şi 1.000 de poliţişti.

"Aceste forţe combinate nu vor tolera violenţa sau devastările, au fost deja 250 de arestări",a arătat Harry Hogan.

O interdicţie a circulaţiei pe străzi a intrat în vigoare la ora 22:00, ora locală, urmând a fi ridicată la ora 5:00 a dimineţii. 


Etichete SUAstare de asediuBaltimoreMarylandviolenţeGarda NaţionalăFergusonincidenteprimarStephanie Rawlings-BlakeFreddie Gray

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live