Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 6 aprilie

Ploieştenii vor respira aer poluat si urât mirositor; Liceeni transferaţi pe locuri inexistente; „Sunt surdo-mut! Cum sun la 112 dupa ajutor?”

Revista presei locale 6 aprilie

Articol de Ina Chelan, 06 Aprilie 2011, 04:42

Tribuna Sibiu îşi avertizează cititorii: Fiţi foarte atenţi atunci când ieşiţi în aer liber! Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică avertizează că în a doua jumătate a lunii martie a debutat primul val anual de activitate crescută a căpuşelor, care se va încheia la sfârşitul lunii mai. Dacă se întâmplă să fiţi înţepat de căpuşe, trebuie să trataţi cazul cu maximă rigurozitate, pentru că prin înţepătura de căpuşă se pot transmite boli grave: boala Lyme, meningo-encefalita de căpuşă, etc., boli care afectează chiar şi sistemul nervos. Numai în anul 2010, numărul cazurilor noi de boală Lyme înregistrate la DSP Sibiu a crescut de peste 18 ori faţă de anul anterior.

Un portal care centralizează toate ofertele şi ştirile privind organizaţiile nonguvernamentale din Cluj a fost lansat ieri, aflăm din Ziua. Portalul realizat de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă (FCSC) include un catalog cu 3.000 de ONG-uri din judeţ, ordonat alfabetic. Site-ul ongcluj.ro a costat doar 2.000 de lei şi a fost implementat în şapte luni.

Cotidianul gorjean Pandurul scrie despre liceenii transferaţi pe locuri inexistente. Aşa s-ar putea spune despre patru elevi navetişti cărora le-a fost aprobat transferul la liceele din localităţile în care domiciliază, însă conducerea IŞJ Gorj nu şi-a dat acordul pentru suplimentarea locurilor din respectivele unităţi. Cei patru au fost transferaţi de la liceele din Târgu Jiu la liceele din Mătăsari şi Roşia de Amaradia cu toate că pentru aceştia nu existau locuri în clase. Copiii nu mai aveau bani să plătească transportul.

O serie de produse cosmetice pornind de la creme de manichiură, vopsea pentru păr, şampoane, produse pentru tratament cosmetic, geluri şi multe altele au fost retrase definitiv de pe rafturile unor saloane de înfrumuseţare de lux din Satu Mare şi Negreşti, citim în Informaţia Zilei. Acest lucru a avut loc după ce inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare au constatat că aceste produse aveau termenul de valabilitate expirat între 5 luni si 2 ani!

Evenimentul regional al Moldovei scrie despre curăţenia generală tradiţională înainte de Paşti care a devenit un prilej excelent pentru bucovinencele cu venituri modeste sau fără un loc de muncă să mai facă un ban. În scările de bloc au apărut anunţuri prin care se oferă astfel de servicii, de ajutor la curăţenie, pentru firme sau persoane fizice, la costuri modeste. Dacă firmele specializate, puţine în zonă, impun programare drastică şi tarife ce încep de la 50 de lei pe cameră, aceleaşi servicii executate de lucrătoare cu ziua costă doar 25 de lei de cameră. Desigur, în schimbul unor preţuri mici, firmele sau proprietarii locuinţelor nu primesc facturi şi nimeni nu plăteşte taxe, dar aranjamentul este, în final, convenabil pentru toată lumea şi este protejat cu multă discreţie de ambele părţi.

La rafinăria din zona de est a municipiului Ploieşti se va opri, astazi, instalatia Tail Gas. Potrivit informatiilor furnizate de Instituţia Prefectului, citată de Ziarul Prahova, "în perioada de oprire a instalatiei Tail Gas este posibil să se depăşească valorile limită de emisie a dioxidului de sulf şi a hidrogenului sulfurat". Ce reprezinta, însa, instalaţia Tail Gas? Instalatia bloca o parte a emisiilor de dioxid de sulf şi de hidrogen sulfurat în atmosferă. Pâna la repornirea acesteia, ploieştenii vor avea de suportat atât miros de ouă clocite – rezultat din emisiile de hidrogen sulfurat, precum şi mirosurile înţepătoare produse de dioxidul de sulf.
Desi, in concentratie redusa, hidrogenul sulfurat doar miroase urât, în concentraţie ridicată poate să paralizeze simţul mirosului şi să nu mai poată fi detectat. Mai grava pentru populatie poate fi expunerea pe o perioadă mai lungă de timp la dioxid de sulf. Intoxicaţia cu dioxid de sulf produce dureri de cap, stări de ameteala şi chiar de vomă, iar în concentraţii mari poate duce la aparitia unor leziuni ale mucoaselor căilor respiratorii.

Colegii de la Ziarul de Vrancea se plasează dincolo de legile sunetelor pentru a răspunde la întrebarea: „Sunt surdo-mut! Cum sun la 112 dupa ajutor?” Autorităţile susţin că la momentul actual există un sistem prin care surdo-muţii pot apela acest serviciu, dar care are nevoie de îmbunătăţiri, prevăzute a apărea undeva prin 2012. Realitatea însă arată cu totul altfel: copiii hipoacuzici nu ştiu la cine să apeleze în caz de pericol, iar în judeţ există un singur interpret mimico-gestual autorizat. Asociaţia „1 Iunie 2001” Buzău încearcă de ani de zile să sensibilizeze autorităţile şi Parlamentul pentru a se lua măsuri în ajutorul surdo-muţilor.

Considerat perla drumurilor judeţene din Dolj, Craiova - Segarcea riscă să devină o ruină în zona localităţii Gura Văii, acolo unde terenul a început să fugă cu o viteză ameţitoare. Reporterii de la Gazeta de Sud au văzut că terenul a luat-o la vale cu copaci cu tot, iar parapetul de pe marginea drumului a căzut în hăul căscat. Responsabilii au început să se certe între ei. Că este loc şi de mai rău ne convinge acelaşi ziar. Să circuli pe Drumul Judeţean 562, care face legătura între localităţile Izimşa - Obârşia de Câmp - Gemeni - Dârvari din judeţul Mehedinţi, este un act de curaj.
Acest drum figurează ca şi asfaltat, dar nimeni nu s-a mai îngrijit de el de 50 de ani. Din cauza drumului foarte prost, nici autobuzele nu mai circulă, iar oamenii sunt nevoiţi să parcurgă zilnic kilometri întregi pentru a ajunge la Drobeta Turnu Severin.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august