Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 5 iulie

Spitale fara contract cu CAS; Organizaţiile ecologiste au luat poziţie împotriva intenţiei autorităţilor de a relua lucrările de construire a DN 66 A.

Revista presei locale 5 iulie

Articol de Ina Chelan, 05 Iulie 2011, 03:53

Locuitorii din Târgu Jiu nu s-au înghesuit să îşi cumpere o poliţă de asigurare împotriva dezastrelor naturale. În ciuda faptului că poliţele sunt obligatorii, foarte puţini proprietari au mers la firmele autorizate pentru a încheia o poliţă de asigurare în valoare de 20 de euro pentru casele din beton sau cărămidă arsă sau de 10 euro pentru locuinţele realizate din lemn sau alte materiale. Direcţia Publică de Venituri Târgu Jiu a inventariat peste 44.000 de case şi apartamente din municipiu pentru care proprietarii trebuie să încheie poliţe obligatorii de asigurare pe 15 iulie, precizează Gazeta de Sud.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ (SJU) şi cea a Spitalului Municipal Roman nu au fost de acord cu semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), motivul fiind bugetele insuficiente alocate pe anul 2011. Potrivit CAS, finanţarea spitalelor poate fi asigurată până la jumătatea lunii noiembrie, neluând în calcul rezerva de 5 % care se constituie înainte de contractare, informează Evenimentul regional al Moldovei.

Proiectul Autostrăzii Transilvania tentează mari producători de autovehicule. O delegaţie din partea concernului Ford s-a deplasat în comuna Mihai Viteazul în vederea amplasării unei fabrici de componente auto, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, edilul localităţii. În comuna Mihai Viteazul a fost dat deja în folosinţă în aprilie cel mai mare centru logistic din România al reţelei germane Kaufland, unde vor fi angajate peste 1.000 de persoane, o investiţie de 150 de milioane de euro.

Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 670 Marga (DJ 607 B) - Baia de Aramă (DN 67D) au luat sfârşit, anunţă Informaţia de Severin. Lucrările au început în martie 2009 din Marga (comuna Godeanu) şi au fost efectuate pe o lungime de circa 35 de kilometri, traversând comunele Balta, Is­ver­na, Ponoarele până în centrul oraşului Baia de Aramă. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene.

Organizaţiile ecologiste au luat, din nou, poziţie împotriva intenţiei autorităţilor de a relua lucrările de construire a DN 66 A, semnalează Servus Hunedoara. Ecologiştii susţin că, prin construirea celui de-al treilea tronson al DN 66 A, care are o lungime de circa 19 kilometri, va fi distrus ultimul peisaj intact forestier (PFI) din zona temperată a Europei, practic, ultima pădure virgină, adăpostit în Munţii Retezat – Godeanu – Ţarcu.

"Albă ca zăpada", "Vrăjitorul din Oz", "Călătorul" sau "Prinţul Cireşelor" sunt doar o parte dintre personajele de poveste cu care spectatorii de toate vârstele se vor întâlni în perioada 7-9 iulie la Sibiu. Teatrul Gong organizează de joi şi până sâmbătă Festivalul de Teatru pentru Copii şi Tineret "Stagiunea de Vară", care a ajuns la ediţia cu numărul IV, aflăm din Tribuna Sibiu.

Cotidianul Cuget Liber scrie despre Petrică Tiberiu Hîrţescu, artist-pictor din Constanţa, în vârstă de 26 de ani. El încântă ochii turiştilor veniţi în staţiunea Mamaia cu creaţiile sale viu colorate, peisaje în miniatură, pe sticlă, dar şi picturi pe pânză. După ce a suferit accidentul rutier în urma căruia i s-a amputat piciorul drept, Hîrţescu şi-a dedicat întreg timpul picturii, iar, astfel, voinţa lui i-a antrenat talentul. Tiberiu Hîrţescu îşi expune picturile pe malul mării, în perioada sezonieră, de doi ani şi afirmă faptul că este încântat de interesul trecătorilor, de privirile luminate şi de zâmbetele pe care creaţiile sale le câştigă.

Comuna prahoveana Gornet a rupt, ani la rand, gura multor state din Europa Centrala si de Vest cu productia de zmeura adunata, in fiecare inceput de vara, din gospodariile locuitorilor. Criza si-a spus, insa, cuvantul si in aceasta privinta. Exporturile de altadata au intrat deja in istorie. S-a dus vremea cand cantitati impresionante de zmeura 100% naturala – netratata – luau drumul Germaniei, Spaniei si Italiei. Daca, in urma cu zece ani, pe strazile din Gornet era un du-te-vino de masini care incarcau pentru export tone de fructe, acum, in perioada in care zmeura inca mai rodeste, este pustiu. Anul acesta, chiar si putinii arbusti de zmeura ramasi prin comuna nu au fost prea productivi, din cauza temperaturilor scazute. Ziarul Prahova scrie că la fabrica de la Văleni, din cauza sumelor mici care li se ofererau cultivatorilor de zmeura (circa 3 lei pe kilogram), s-a renuntat. Nici in pietele din Ploiesti nu mai este rentabil sa se mai vanda zmeura. Zmeura se cultiva atat pentru consumul fructelor proaspete, dar si pentru procesare industriala. Din zmeura se extrage xilitolul, care este un indulcitor artificial folosit mai ales in tratarea si prevenirea cariilor dentare. Mai mult decat atat, are proprietati antimicrobiene si anticancerigene si este o sursa veritabila de vitamina C, magneziu, cupru si calciu.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august