Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 22 iunie

Moldova a rămas fără elicopter SMURD; Constănţenii se înghesuie la „Casa Verde“; Salvati Podul Natural de la Ponoarele.

Revista presei locale 22 iunie

Articol de Ina Chelan, 22 Iunie 2011, 04:10

Monitorul de Neamt anunţă că situatia dezastruoasă a Spitalului Judetean a impus măsuri fără precedent. Şefii de secţii au aflat cu stupoare că li s-au tăiat paturi si că li s-a limitat numărul de internări. În timp ce sectiile de boli cronice pot face programări, în cele de urgentă situatia este dramatică. Medicii sunt revoltati şi sustin că nu-si vor asuma riscul de a trimite acasă bolnavii.

SMURD Hunedoara este în pericol- avertizează cotidianul Servus. Din totalul de peste 1,6 milioane de lei datorie au fost recuperaţi 125.000. Cei care au fost buni platnici au rămas tot aşa, iar marii datornici sunt aceiaşi. SMURD Hunedoara se confruntă şi cu alte probleme. Astfel, numărul intervenţiilor pe primele cinci luni din 2011 a ajuns la 2.258, cu circa 50 de procente mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, doar de la începutul acestui an, patru paramedici au părăsit serviciul, cauza principală fiind salariul mic.

Evenimentul semnalează şi el că Moldova a rămas fără elicopter de intervenţii medicale, după ce aparatul care funcţionează în subordinea SMURD a intrat în revizie acum de mai bine de o săptămână. În acest moment, toate cazurile care necesită transfer sunt acoperite cu autospeciale. Şeful SMURD Iaşi spune că în această situaţie se află şi elicopterul de la Bucureşti.

Darea în exploatare a drumului ce ocoleşte Podul Natural de la Ponoarele a restricţionat acce­sul autovehiculelor pe acest obiectiv. Podul Natural de la Po­noarele, cunoscut sub de­nu­mirea de Podul lui Dum­nezeu este cel mai mare Pod Na­tural din Europa şi unul din­tre puţinele din întreaga lume. Din cauza traficului maşinilor de mare tonaj, blocuri imense de piatră s-au desprins punând în pe­ricol astfel integritatea obiec­tivului turistic. Din Informaţia de Severin aflăm că o parte a crăpăturilor apărute în obiectivul turistic au fost com­pletate, iar reprezentanţii firmei de construcţii afirmă că betonul nu va permite formarea noilor fisuri pe pereţii de piatră.

Şi Transilvania Expres are o veste bună pentru turişti: ieri a fost dat în folosinţă tronsonul de drum naţional DN 73, care face legătura între judeţele Argeş şi Braşov spre peşterile şi monumentele naturii din zona Dâmbovicioara. Lucrările de investiţii, care au început în vara anului trecut, au costat peste 15,7 milioane de lei. Accesul turiştilor în arealul Dâmbovicioara, unde drumul era în trecut într-o stare de degradare avansată, a fost astfel facilitat.

Constănţenii se înghesuie la „Casa Verde“- constată reporterii de la Cuget Liber. Constănţenii vor să ia bani de la stat pentru a-şi monta panouri solare. În mai puţin de trei săptămâni, s-au înscris peste 130 de solicitanţi pentru finanţare nerambursabilă, epuizându-se astfel un sfert din fondurile alocate judeţului. „Casa Verde” se adresează doar proprietarilor de case, cu menţiunea că îşi pot depune dosarele şi proprietarii de duplexuri.

Reabilitarea blocurilor de locuinţe din Craiova prin programul guvernamental este sortită eşecului. Autorităţile locale şi MDRT nu au alocat nici un leu Băniei. În schimb, anveloparea în particular este în floare. Cauzele ar fi timpul scurt în care se finalizează o astfel de lucrare făcută în particular, dar şi preţul mult mai scăzut. Costurile variază în funcţie de materiale, de finisaje. Pentru o anvelopare la un bloc de patru etaje cu polistiren de 8 cm, preţul este de 58 de lei plus TVA pe mp, citim în Gazeta de Sud.

Ziua de Cluj anuntă că patru premii importante ale “International Student Congress of Medical Sciences”, desfăşurat recent în Olanda, au revenit unor studenţi clujeni. Ei s-au “bătut” cu 500 de studenţi din toată lumea şi au impresionat juriul, iar două proiecte s-au putut realiza numai datorită unor burse în afara ţării. Un produs antiîmbătrânire, date despre importanţa unei gene în fertilitate, un proiect de cercetare ecocardiografic şi descoperirea unui nou anticorp al unei grave boli neurologice sunt contribuţiile celor patru premianţi.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august