Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

9 Iulie 2012
Vizualizari: 1418
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Adevărul şi România Liberă.

Revista presei centrale, 9 iulie

mirela-ursachi
"Nimic nou pe frontul BAC-ului: dezastrul continuă" titrează Jurnalul Naţional şi dă detalii despre reacţia ministrului Educaţiei după publicarea, ieri, a rezultatelor primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an.
 
În contextul ratei scăzute de promovabilitate se ia în calcul urgentarea discuţiilor privind Bacalaureatul diferenţiat, care ţine cont, în mod mult mai clar, de profilul liceului absolvit - menţionează autorul articolului şi adaugă că, din acest motiv, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a avansat propunerea unei sesiuni speciale a Parlamentului pentru a se discuta despre "situaţia extremă în care se află învăţământul românesc".
 
Jurnalul Naţional trece în revistă rezultatele Bacalaureatului din acest an pe judeţe şi pe sectoare în cazul Bucureştiului şi dă detalii despre calendarul privind contestaţiile şi rezultatele finale.
 
Schimbăm aria de interes cu Adevărul care scrie: "Ruletă rusească la Curtea Constituţională" şi comentează: "astăzi şi mâine, Curtea are de judecat şase dosare cruciale, care vor tranşa şi din punct de vedere juridic bătălia politică pe care majoritatea USL a câştigat-o săptămâna trecută, soldată cu suspendarea preşedintelui".
 
Ziarul menţionează că sesizările vizează deciziile Parlamentului din ultima perioadă iar "în funcţie de decizii, nu toate previzibile, evoluţia evenimentelor ar putea lua turnuri dramatice". În plus, Adevărul descrie pe larg fiecare dintre dosarele ce vor fi analizate de CCR şi estimează care ar putea fi eventualele rezultate.
 
Sub titlul "Lovitură de stat în patru acte", Evenimentul Zilei a inventariat, cităm: "motivele pentru care referendumul de demitere a preşedintelui este ilegal". Publicaţia enumeră aceste motive, respectiv: revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, restrângerea atribuţiilor CCR şi simplificarea procedurilor de suspendare şi demitere a preşedintelui, şi aduce argumente pentru afirmaţia care vizează încălcarea unor acte normative.
 
România Liberă analizează "De ce a reacţionat occidentul atât de dur" la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Cotidianul notează că şi-au exprimat îngrijorarea Statele Unite, Germania, Consiliul Europei şi lideri ai partidelor din Parlamentul European şi citează din declaraţiile oficialităţilor internaţionale. Totodată, România Liberă aduce în atenţie opinia unor analişti politici care au păreri pro şi contra reacţiilor din exterior faţă de ultimele evenimente din ţară.

Etichete revista presei centralerevista preseiziarearticoleJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiAdevărulRomânia Liberă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live