Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Nicoleta Turcu

8 Iulie 2011
Vizualizari: 2018
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, Adevărul, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 8 iulie

nicoleta-turcu

Ministerul banilor europeni - înfiinţat la toamnă - scrie astăzi Jurnalul Naţional. Preşedintele Traian Băsescu a făcut ieri o vizită fulger la Palatul Victoria, unde a discutat cu premierul Emil Boc, despre înfiinţarea unui astfel de minister. Conform jurnaliştilor de la Jurnalul naţional, a-ar fi discutat şi despre posibilii şefi ai viitorului minister. Reprezentantii Opozitiei susţin că premierul este obligat să vină în faţa Parlamentului cu toată lista Guvernului, pentru că este vorba despre schimbarea structurii şi a compozitiei politice a Executivului, prevazută de Constituţie.

Acelaşi ziar mai scrie că un val de aer fierbinte african ne loveşte în week-end. Primul episod de caniculă al verii începe astăzi cu maxime de 34 de grade şi continuă mâine, când vom avea 37  la umbră. Ziua este pericol de radiaţii, iar nopţile vor fi tropicale cu temperaturi de peste 20 de grade. Tot de astăzi indicele de confort termic va depăşi pragul de 80 de unităţi. Administraţia spitalelor va monta în capitală 6 corturi anticaniculă şi două puncte de prim ajutor, unde bucureştenii pot beneficia de servicii medicale între orele 12 şi 16.


Adevărul publică astăzi în exclusivitate un articol despre traficul de organe de la Spitalul Fundeni. Jurnaliştii de la Adevărul scriu că au descoperit reţeaua vânzători de organe - cumpărători - cadre medicale, chiar prin intermediul celor care şi-au vândul sau au cumpărat organe. În spital se  învârtesc afaceri de zeci de mii de euro, iar acestea pornesc de la un anunţ pe internet sau de la traficanţi-intermediari, care-şi agaţă clienţii disperaţi să cumpere un rinichi sau o bucată de ficat chiar pe holurile spitalului. Fie că pacientul îşi găseşte singur donatorul, căruia îi dă şi bani pentru organe, fie că medicii intermediază afacerea, scenariile par sa nu intereseze pe nimeni. „Deşi nu e normal, oamenii vin «perechi» la spital. Nu e treaba noastră pe cine găsiţi să dea un organ, le-a precizat celor de la Adevărul o  asistentă la Secţia de Transplant Renal de la Fundeni.
   

Acelaşi ziar mai scrie că vânzarea la Bursa de Valori Bucureşti a unui pachet de  9,84% din actiunile deţinute la Petrom de Ministerul Economiei este văzută ca o adoua privatizare. Statul ar putea obtine peste 600 de milioane de euro din aceasta tranzactie, aproape cât a platit OMV în 2004 pentru 33% din compania petroliera. Ieri-dimineaţă, după publicarea preţului maxim de ofertă, cotaţiile Petrom au crescut cu peste 5%, dar s-au temperat pe parcursul zilei.
   

"Omerta" din fotbal a lăsat în ofsaid DNA-ul  - scrie Evenimentul zilei. Dupa ce  l-a înfierat pe Marian Iancu, patronul Timiţoarei, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu a fost chemat ieri ca martor la DNA cu scopul de a da explicatii despre acuzele pe care le-a formulat zilele trecute. Mircea Sandu n-a mers însă pâna la capat cu dezvaluirile. Aşa cum a procedat şi în alte dăţi, pentru a scăpa basma curată, "Naşul" a spus că doar a auzit despre sumele vehiculate ca presupusă mită şi că nu are cunoştinţă despre ceva concret.
   

Din România Liberă citim că decesele în accidentele rutiere din ultimele zile de pe Drumul Naţional 7 au avut loc din cauza faptului că a fost tratat carosabilul cu o soluţie neverifictă. Aceasta ar fi fost vândută unui rege al asfaltului, care voia sa facă economie, de către un fost director de întretinere al Companiei de Autostrăzi. Directorul-general adjunct al Directiei Regionale Timiloara, dar şi directorul de calitate al Companiei de Autostrăzi afirmă că soluţia respectivă suferă la alunecare când ploua. Cei doi susţin că soluţia în cauza ar avea toate avizele necesare, inclusiv din partea companiei.


Etichete revista preseiAdevărulEvenimentul ZileiRomânia Liberă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live