Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Costi Dumăscu

7 Septembrie 2011
Vizualizari: 1211
Comentează add

Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Adevărul şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 7 septembrie

costi-dumascu

Ce le rămâne de făcut "respinşilor" la bacalaureat (pentru că sunt puţine şanse ca rezultatele să se modifice semnificativ după contestaţii) şi inaugurarea Stadionului Naţional din Capitală (care are o arhitectură ultramodernă, dar o iarbă de islaz comunal) - sunt subiecte principale în ziarele zilei.

"Postliceale, asaltate de tineri fără Bac".

Adevărul notează : calificările diverse acordate de aceste şcoli, de la asistenţi medicali până la ghizi turistici, informaticieni sau vameşi, sunt recunoscute de autorităţi.

Şi Evenimentul Zilei scrie că absolvenţii care nu au luat examenul de Bacalaureat pot urma cursuri gratuite de formare şi specializare.

Cei mai mulţi îşi găsesc loc de muncă la o lună după terminarea cursurilor. Altfel, ziarul a încercat să afle unde şi pe câţi bani se poate angaja acum, imediat, un tânăr picat la Bac.

Există pe piaţă posturi de portar, vânzător, agent de asigurări. Salariul unui portar nu depăşeşte 200 de euro, cam la fel câştigă şi un vânzător. Agenţii de asigurări urcă spre 400 de euro.

Cât despre învăţământul superior, "s-a făcut ordine prin universităţi - titrează Evenimentul Zilei : 12 sunt de elită". Doar acestea vor mai putea organiza fără oprelişti cursuri de master şi doctorat - scrie România Liberă. Celelalte trebuie să demonstreze că au programe de calitate pentru a primi finanţare.

Evenimentul zilei de ieri rămâne însă unul care s-a consumat în plan sportiv : inaugurarea Stadionului Naţional din Bucureşti. Arena e superbă, dar gazonul... Este o "capcană de rupt gâţii" - comentează Adrian Cercelescu în ediţia on-line a Jurnalul Naţional - o "adio minge", o "unde e, că n-o mai văd", o "n-a fost fault, a fost groapa".

Argentina a avut probabil o presimţire că n-a mai venit - continuă Adrian Cercelescu. Ne-au făcut un serviciu : ce scandal s-ar fi lăsat dacă îl prăpădeam pe Messi la Bucureşti, într-o groapă cât gura de canal. Biata Franţă, însă, n-a avut loc de întors, că era meci oficial.

Cât despre cine e de vină, România Liberă titrează mare, în deschiderea ediţiei : "Omul cu coasa, abonat la contracte cu statul, Adrian Oprişan (fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea) a mai făcut un gazon de mântuială".

Firma acestuia a avut de pus gazonul pe Naţional. A făcut-o - scrie ziarul - la fel cum, în 2003, în loc de iarbă a pus nisip pe jos, la România-Danemarca 2-5.

Contactat de România Liberă, Adrian Oprişan spune însă că e normal ca gazonul să se rupă dacă se fac alunecări, pentru că e nou şi se joacă prima dată pe el. Aşa că cine zice ceva de gazonul de aseară, de pe Naţional - mai declară Adrian Oprişan -este tendenţios şi deformează; este, adică, un nepriceput.


Etichete revista preseiziarearticoleRomânia LiberăJurnalul NaţionalEvenimentul Zilei

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live