Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihai Bădescu

7 Octombrie 2011
Vizualizari: 1144
Comentează add

Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Adevărul şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 7 octombrie

mihai-badescu

România Liberă ne spune astăzi "Care sunt cei mai bine plătiţi medici din România".

Publicaţia adună păreri ale rezidenţilor din diferite domenii medicale şi ajunge la concluzia că viitorii doctori aleg specializări care să le permită angajarea în clinici private unde se cîştigă bine, iar programul este mai lejer.

Salariul unui debutant variază între 250 şi 2.000 de euro, în funcţie de specializare, cele mai bine cotate, dar şi răsplătite fiind stomatologia şi ginecologia. Domenii precum neurochirurgia sau chirurgia cardiovasculară nu se mai bucură de foarte mult interes deoarece necesită mai mulţi ani de practică.

Vorbim în continuare despre medicină, dar ne îndreptăm atenţia către pacienţi, împreună cu Jurnalul Naţional, care se întreabă dacă "Religia este mai presus ca viaţa?".

Articolul face referire la cazul unei tinere din Baia Mare, rănită grav în urma unui accident rutier şi ai cărei părinţi au refuzat transfuzia de sînge pe motive care ţin de credinţa familiei.

Ziarul pune în balanţă libertatea de conştiinţă a pacientului, apărată prin prevederile din legea drepturilor acestuia, şi libertatea de decizie a medicului, care ar putea hotărî să o ignore pe prima pentru a-i salva viaţa. O astfel de libertate este deocamdată la stadiul de iniţiativă legislativă.

Încheiem revista presei cu omagiul adus de majoritatea ziarelor de astăzi fondatorului Apple, Steve Jobs. Moartea unui geniu "plecat să ducă mărul înapoi în Rai", scrie Adevărul.

Nu mai puţin de 4 pagini ilustrează în cuvinte principalele etape din viaţa vizionarului, care a marcat vieţile a milioane de oameni. Sunt consemnate şi reacţiile mai multor personalităţi din domeniul în care a activat Steve Jobs, dar şi din muzică, afaceri sau politică.

Evenimentul Zilei scrie despre "Peţitorul, Hipiotul, Rebelul, Inovatorul şi Afaceristul" Steve Jobs, transformat cu timpul de copiii săi într-un familist convins, care lasă o moştenire de 8,3 miliarde de dolari, sumă materializată dintr-o dorinţă simplă a fondatorului Apple: "Vreau să merg acasă şi să pun capul pe pernă, fericit că am făcut ceva extraordinar în fiecare zi". Sunt cuvintele lui Steve Jobs, reproduse de publicaţia amintită.


Etichete România LiberăJurnalul NaţionalAdevărulEvenimentul Zilei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live