Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

7 Iunie 2012
Vizualizari: 1558
Comentează add

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 7 iunie

mirela-ursachi

Suplimentarea fondurilor pentru programul "Prima casă", guvernarea cabinetului Ponta dupã o lunã de la preluarea mandatului şi cauzele revenirii recesiunii - sunt doar câteva dintre subiectele ziarelor de astăzi.

"Încă 10.000 de români îşi pot lua Prima Casă" - titrează Adevărul referitor la suplimentarea cu 200 de milioane de euro a plafonului de garanţii pentru acest program guvernamental, aflat la a 4-a ediţie.

Ziarul dă detalii despre condiţiile de utilizare a garanţiilor, care vor putea fi folosite doar pe anul în curs şi notează că două bănci au epuizat deja fondurile alocate programului, iar celelalte au anunţat că resursele sunt pe terminate.
   
Tot Adevărul susţine că "Ne-am întors în recesiune din cauza austerităţii" şi explică: "administraţia publică a frânat investiţiile şi a tras în jos sectoarele care depind de fonduri publice - respectiv industria şi construcţiile.

Autorul articolului analizează datele Institutului Naţional de Statistică şi adaugă că Produsul Intern Brut a înclinat serios spre scădere în primul trimestru al acesui an, însă a fost contrabalansat de avansul unor domenii cu ponderi la fel de mari, cum sunt agricultura, comerţul şi informatica.

Reduceri mai importante ale volumului de activitate s-au înregistrat în Administraţia publică şi Apărare, în schimb, reduceri mai mici au fost semnalate în industrie, tranzacţii imobiliare şi asigurări.
   
Sub titlul "Guvernul Ponta: o lună cu multe gafe şi puţine soluţii economice", Evenimentul Zilei scrie despre realizările actualului Cabinet. şi comentează:"după o lună de la instalare Guvernul Ponta nu a dezamăgit pentru că nu a promis aproape nimic concret, iar principalul obiectiv a fost continuarea acordului cu FMI.

Cotidianul trece în revistă promisiunile Guvernului Ponta, problemele apărute la nivelul conducerii unor ministere, precum şi angajamentele pentru anul viitor.

În fine, Jurnalul Naţional dezvăluie:"Profesorilor le e frică de elevi, sancţiunile ar trebui înăsprite".

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a declarat pentru ziarul amintit că elevii au foarte multe drepturi, dar mai puţine obligaţii, iar dascălii care iau măsuri împotriva elevilor indisciplinaţi atrag atenţia mass-media.

Sindicalistul vorbeşte despre cauzele violenţei în şcoli şi consideră că scăderea notei la purtare este o măsură insuficientă pentru a avea efect.

De asemenea, se menţionează că ar fi utilă amplasarea unor camere de supraveghere în şcoli, iar poliţia locală, reprezentanţii unităţilor de învăţământ, familia şi chiar autorităţile locale sunt consideraţi factori importanţi, care ar trebui să se implice mai mult.


Etichete revista preseiAdevărulEvenimentul ZileiJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live