Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alex Olaru

6 Martie 2012
Vizualizari: 1267
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, România Liberă, Adevărul, Evenimentul Zilei şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 6 martie

alex-olaru

Atacul armat de la Perla este de departe cel mai mediatizat subiect, pentru gravitate şi pentru lipsa de precedent. Atacatorul avea mai multe plângeri penale la activ şi, în acelaşi timp, deţinea legal un pistol. 

"După măcelul de la coafor, Vlădan a ieşit relaxat", scrie JURNALUL NAŢIONAL. A intrat, a scos pistolul şi a început să tragă atât asupra soţiei cât şi a colegelor ei de serviciu, la întâmplare. Apoi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a intrat într-o altă clădire, unde a început să discute nonşalant cu oamenii. "Numai în filmele cu gangsteri am văzut aşa ceva" a spus un martor.

Acelaşi subiect este şi pe prima pagină în EVENIMENTUL ZILEI: "Divorţ cu doi morţi şi şase răniţi!". Psihologii spun că Vlădan a tras fără discriminare deoarce, în mintea lui, consideră că şi colegele soţiei sunt vinovate de ceea ce i se întâmplă lui.

Declaraţiile martorilor arată că atacatorul a acţionat cu premeditare. Şi-a pândit victima toată ziua şi a ameninţat-o că o va împuşca. Pentru omor deosebit de grav, Gheorghe Vlădan riscă între 15 şi 25 de ani sau închisoare pe viaţă.

În ROMÂNIA LIBERĂ citim că ţara noastră ar putea fi independentă energetic din 2015-2017- aşa a estimat luni preşedintele Băsescu. Mai sunt încă necesare prospectări înainte să înceapă exploatarea zăcământului de gaze, care echivalează cu de 3 până la 6 ori consumul anual al României.

Pare limpede că asta îi va deranja pe ruşi, care urmăresc să-şi păstreze poziţia avantajoasă şi să folosească dependenţa energetică a europenilor ca pe o armă. Cum ne afectează pe noi românii realegerea lui Vladimir Putin preşedinte?

Tot în ROMÂNIA LIBERĂ  găsim o analiză. Ţara noastră trebuie să se teamă de un Putin încolţit este concluzia. Cu cât regimul său s-ar şubrezi, cu atât atitudinea faţă de Occident, inclusiv faţă de România, va deveni mai brutală.

"Pana de la clasa zero, între prostie şi teoria conspiraţiei", scrie ADEVĂRUL.

Sistemul informatizat de înscriere în clasa pregătitoare a creat probleme chiar din prima zi de aplicare.

Cetăţenii sunt nemulţumiţi de "treaba făcută ca la români", iar autorităţile "au jucat ieri ping-pong cu responsabilitatea". În timpul acesta, opozanţii "n-au ratat şansa să facă circ" şi să sublinieze "cumplita dramă" prin care au trecut "sute de mii de părinţi şi sute de mii de copii", notează ironic Adevărul.

Tot ADEVĂRUL observă că angajatorii plătesc mai mult, dar banii n-ajung la salariaţi. Anul trecut, costurile cu forţa de muncă au crescut cu aproape 10%, în timp ce majorarea salariului mediu net a fost de numai 7 procente.   

"Capitala nu are buget şi Oprescu trebuie să taie un miliardar de lei", aflăm din ZIARUL FINANCIAR. Veniturile sunt în scădere şi banii din creditele trecute "s-au topit". Consiliul General al Capitalei a întârziat deja cu o lună adoptarea bugetului şi nici măcar la dezbaterea publică nu s-a ajuns.

Explicaţia nemărturisită este că vistieria municipalităţii va fi cu o treime mai goală ca anul trecut. Aşadar, nu vor fi începute proiecte majore, iar cele în desfăşurare, vor fi încetinite.


Etichete ziarerevistăîmpuşcăturiVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live