Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

6 Februarie 2012
Vizualizari: 1075
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, Adevărul, România Liberă şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 6 februarie

mirela-ursachi

Amânarea deciziei privind creşterea salariilor şi indexarea pensiilor, variantele vehiculate pentru funcţia de premier în eventualitatea demisiei actualui şef al Guvernului şi alternativa României la proiectul Nabucco - sunt câteva dintre subiectele ziarelor de astăzi.

"Creşterea salariilor nici nu se discută" - titrează Evenimentul Zilei.

Şeful misiunii FMI în România, Jefrey Franks, consideră că este devreme pentru a se discuta despre schimbări în domeniul salariilor şi pensiilor, dar subliniază că rămâne de văzut pe parcursul semestrului 2 al anului dacă economia va merge bine.

Analiştii chestionaţi de publicaţia amintită apreciază că, pe fondul înrăutăţirii situaţiei din zona euro, este greu de crezut că va fi loc de majorări salariale începând din luna din iunie.

Tot Evenimentul Zilei anunţă "Marea surpriză a lui Traian Băsescu".

Autorul articolului comentează că şeful statului va testa azi, la consultările de la Cotroceni, susţinerea pentru un premier tehnocrat.

Dar aceasta nu este singura variantă luată în calcul  -a declarat, pentru acest ziar ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

Totodată, este schiţat şi un scenariu despre evoluţia politică a premierului Emil Boc, după o eventuală plecare din fruntea Guvernului.

Adevărul dezvăluie: " Mihai Răzvan Ungureanu, favorit să-i ia locul lui Boc".

Publicaţia susţine că preşedintele Traian Băsescu i-a propus directorului SIE să devină candidat la funcţia de prim-ministru, în cazul în care Emil Boc ar demisiona.

De asemenea, sunt notate şi opiniile unor membri ai PDL pe acest subiect.
   
Schimbăm aria de interes cu România Liberă, care estimează că "Europa va mai rămâne dependentă de gazul rusesc multă vreme" în condiţiile în care proiectul "NABUCCO este aproape de colaps".

Cotidianul adaugă, însă, că România nu este scoasă total din "jocul gazului caspic" şi depinde de autorităţile de la Bucureşti să valorifice la maximum dreptul de exploatare a 10 la sută dintr-un câmp gazeifer din Marea Caspică.
   
În fine, Jurnalul Naţional prezintă un interviu în exclusivitate cu şeful Centrului Naţional de Prognoză Meteorologică din cadrul ANM, Florinela Georgescu.

Ea menţionează că vremea din această perioadă este firească pentru România şi face o sinteză a prognozei pentru săptămâna în curs, dar şi pentru restul acestei luni.
 


Etichete revista preseiEvenimentul ZileiAdevărulRomânia LiberăJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live