Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 31 mai

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Adevărul şi România Liberă.

Revista presei centrale, 31 mai

Articol de Nicoleta Turcu, 31 Mai 2011, 08:47

Majoritatea PSD-PNL se află în puşcărie - scrie astăzi Evenimentul Zilei şi explică: opoziţia a avut ieri, pentru două ore, cu un om mai mult decât puterea. Inutil însă, senatorul în plus, Cătălin Voicu, nu ar fi putut vota deoarece este în arest pentru trafic de influenţă.

PSD şi PNL au reuşit ieri o victorie simbolică: au transferat un parlamentar de la PDL şi au schimbat raportul de forţe în Senat.

Bucuria însă, s-a spulberat rapid, deoarece, la scurt timp, senatorul Ioan Toma, exclus recent din PSD pentru că ar fi complotat cu Mircea Geoană la înfiinţarea altui partid, a anunţat că se înscrie la UNPR. Astfel, puterea a ajuns să deţină din nou 69 de voturi şi a recâstigat majoritatea în Senat.

Din Jurnalul Naţional citim că "Reprezentanţa Ţinutului SEcuiesc la Bruxelles, va fi inaugurată mâine". Eurodeputaţii PSD cer, printr-o scrisoare explicaţii oficialilor europeni şi critică iniţiativa UDMR.

Liderul PNL, Crin Antonescu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de atitudinea pasivă a preşedintelui, a premierului şi a ministrului de Externe faţă de înfiinţarea reprezentantei Tinutului Secuiesc, entitate care nu există legal. Ministerul român de externe a precizat săptămâna trecută că a întreprins demersuri pentru clarificarea situaţiei.

Acelaşi ziar mai scrie că Podul Basarab a trecut proba de rezistenţă, după ce a fost testat cu 13 tramvaie şi 26 de camioane, care au cântărit aproximativ 1.500 de tone. Construcţia a costat un miliard de lei, are 2 kilometri lungime şi este cel mai lat pod din Europa.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu a precizat că urmează alte două zile de teste, în urma cărora, probabil pe 3 iunie, Pasajul Basarab va fi dat în folosinţă. Acesta va fi dotat cu senzori de avertizare seismică şi panouri avertizoare.

Din Adevărul citim că "Nimeni nu mai scapă de Taxa Auto". Guvernul va aplica taxa de poluare, la prima vânzare, pentru toate masinile înmatriculate în România. Coalitia guvernamentala a hotarât, ieri, şi reducerea taxei de poluare cu 20-30 la sută, dar o decizie finala va fi luată mâine.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, susţine că persoanele care au platit taxa de primă înmatriculare, considerată ilegala nu vor primi automat banii înapoi. Taxa le va fi returnată doar celor care câştigă în instanţă. Acest lucru intră însă în contradicţie cu punctul de vedere al Ministerului de Justiţie.

Impostură totală la Poliţia Animalelor - mai scrie Adevărul şi explică: Un ONG, autodeclarat instituţie de protecţie a animalelor, foloseşte toate însemnele Poliţiei Române.

Autoturismele de serviciu ale ONG-ului Poliţia Animalelor au embleme inscripţionate cu însemnul „Poliţia“ încadrat de culorile drapelului naţional. De asemenea, ele folosesc şi girofar. Ordonanţa de Urgenţă cu privire la înfiinţarea fundaţiilor şi asociatiilor interzice folosirea în titulatura lor a denumirilor unor instituţii de interes local sau naţional.

Despre cazurile de infectare cu bacteria E - coli din Germania şi Spania, scrie România Liberă. Autorităţile din ţara noastra liniştesc populaţia cu privire la bacteria de pe legumele care au ucis peste zece oameni în Germania şi spun că la noi nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

Bacteria e-coli se manifestă ca o indigestie şi poate provoca moartea doar în cazul sistemelor imunitare slabite, a precizat purtatorul de cuvânt al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore.

Informaţii liniştitoare vin şi de la directorul Organizaţiei Naţionale Legume şi Fructe, Aurel Tanase, care spune că România nu importă castraveţi din Spania, iar roşiile de pe piata interna provin din Iordania şi Turcia.

Revista presei centrale, 26 mai
Revista Presei 26 Mai 2011, 08:57

Revista presei centrale, 26 mai

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 26 mai
Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista Presei 07 Septembrie 2012, 07:12

Revista presei centrale, 7 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august