Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

31 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1698
Comentează add

Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Adevărul şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 31 ianuarie

mirela-ursachi

Posibila majorare a salariilor şi a pensiilor, situaţia economică a României în viziunea delegaţiei FMI la Bucureşti şi condamnarea lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul calităţii" - sunt câteva dintre subiectele ziarelor de azi.

"Alegerile cresc mai devreme salariile şi pensiile" - titrează România Liberă.

Autorul articolului susţine că, pentru a fi îngropate discuţiile în coaliţie pe tema alegerilor anticipate, liderii partidelor de la putere au decis să mărească salariile şi pensiile înainte de termenul vehiculat iniţial, dacă acceptă FMI.

Şeful misiunii Fondului în România, Jeffrey Franks, nu spune NU majorărilor, dar avertizează că trebuie să se ţină cont de posibilităţi.

Totodată, sunt prezentate cele mai probabile surse pentru creşterea veniturilor bugetarilor - redistribuirea unor sume la capitolul cheltuieli sau redirecţionarea unor sume de bani de la investiţii - sunt câteva dintre variantele cele mai vehiculate.

Jurnalul Naţional îl citează pe Jeffrey Franks, care a afirmat "România se îndreaptă către furtună" şi dă detalii despre analiza şefului FMI în România privind rezultatele măsurilor luate până acum de Guvernul de la Bucureşti.

Oficialul european a subliniat că, în pofida creşterii economice înregistate în ultimele 4 trimestre, această îmbunătăţire este insuficientă pentru a se simţi în buzunarele românilor.

Şeful misiunii FMI a atras atenţia că " sunt nori deasupra Europei, iar România trebuie să navigheze prin aceste ape" şi să evite politicile economice instabile.
   
"Reîmpărţirea fondurilor Uniunii Europene ar putea lovi România" - anunţă  Adevărul şi explică: planul forului comunitar legat de creşterea economică şi de locurile de muncă are nevoie de surse de finanţare, iar o parte a statelor membre se gândesc la fondurile Uniunii care rămân necheltuite. 

Amănunte despre cât ar pierde România în cazul în care s-ar aplica o astfel de măsură şi care este rata de absorbţie a ţării noastre, precum şi altor state comunitare - găsiţi în paginile ziarului.
   
Tot Adevărul scrie : "PSD şi PNL intră în grevă parlamentară".

Publicaţia dezvăluie stategia opoziţiei pentru a determina organizarea de alegeri anticipate şi susţine că senatorii şi deputaţii USL îşi vor dona indemnizaţiile pe durata în care vor boicota lucrările Legislativului.

De asemenea, în articol sunt enumerate dezavantajele financiare ale acestei hotărâri pentru parlamentarii opoziţiei, precum şi modul în care va funcţiona Legislativul în această perioadă.

"Năstase plăteşte preţul Calităţii: 2 ani de închisoare" - comentează Evenimentul Zilei decizia de ieri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind dosarul "trofeul calităţii", în care fostul premier şi actual preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, este acuzat de strângere ilegală de fonduri pentru campania electorală din 2004.

Ziarul mai notează reacţia lui Adrian Năstase în urma hotărârii, dar şi ce pedepse au dat judecătorii celorlalţi inculpaţi în acest dosar.


Etichete revista preseiRomânia LiberăJurnalul NaţionalAdevărulEvenimentul Zilei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live