Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

30 Decembrie 2011
Vizualizari: 830
Comentează add

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 30 decembrie

mirela-ursachi

Scumpirile preconizate în 2012, evoluţia puterii de cumpărare a românilor pe anul în curs, dar şi evenimentele importante ale lui 2011 pe plan internaţional - sunt subiectele ziarelor de astăzi.

"Ce scumpiri aduce anul 2012" aflăm din România Liberă.

Ziarul citează procesatorii din industria alimentară care anunţă scumpiri începând din luna martie, despre care spun că au fost amânate anul acesta.

La rândul lor, transportatorii se declară constrânşi să majoreze tarifele, în funcţie de scumpirea carburanţilor pe luna ianuarie.

De asemenea, sunt enumerate cauzele scumpirilor preconizate pentru anul viitor, printre care: costurile tot mai mari ale materiei prime şi cheltuielile crescânde cu utilităţile. În plus, cererea de produse alimentare şi nealimentare, aflată în scădere, are ca efect creşterea costurilor de producţie, care se vor regăsi tot în preţul final - adaugă publicaţia.
     
Evenimentul Zilei prezintă "Evoluţia puterii de cumpărare a românilor în 2011" şi comentează că, deşi românii au simţit şi în buzunare revigorarea înregistrată în acest an, primul de creştere economică a României de la începutul crizei, nivelul de trai este departe de standardele de viaţă din anul premergător crizei.

Autorul articolului mai analizează evoluţia salariilor şi a preţurilor din ultimii 4 ani şi notează sectoarele în care există şanse ca în 2012 să fie acordate majorări salariale.
   
Jurnalul Naţional trece în revistă "Evenimentele care au marcat anul 2011".

Pentru prima jumătate a acestui an, ziarul menţionează protestele din Tunisia, semnalul pentru declanşarea unei serii de revolte la scară largă, din Orientul Mijlociu până în Nordul Africii: denumite "Primăvara arabă" şi uciderea liderului reţelei teroriste Al Qaeda, Ossama ben Laden, într-o operaţiune a forţelor speciale americane în Pakistan. 

Tot în primele 6 luni ale lui 2011 a avut loc şi căsătoria Prinţului William al Marii Britanii, precum şi câteva evenimente sportive notabile.

A doua parte a anului a fost marcată şi ea, potrivit clasamentului, de numeroase proteste pe plan internaţional, dar şi de decizii politice şi economice importante.


Etichete revista preseiRomânia LiberăEvenimentul ZileiJurnalul Naţional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live