Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

2 Februarie 2012
Vizualizari: 1170
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, Adevărul, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 2 februarie

mirela-ursachi

Jurnalul Naţional calculează "Cât înseamnă 5 la sută: 37 de lei la pensie, 60 de lei la salariu".

Ziarul susţine că Guvernul nu găseşte bani pentru majorarea veniturilor bugetarilor şi a pensionarilor cu 5 procente, măsură care ar implica un efort bugetar de 737 de milioane de euro.

Totodată, sunt notate declaraţiile politicienilor pe această temă, precum şi poziţia FMI, care nu se opune unei astfel de măsuri, dar numai după efectuarea unor calcule exacte.

Jurnalul Naţional mai prezintă în exclusivitate mesajul lui Claudiu Crăciun, aşa-zisa portavoce a manifestanţilor din Piaţa Universităţii, care a susţinut marţi un discurs în Parlamentul European.

"Puterea pierde Senatul" anunţă Adevărul şi comentează: "prezenţa integrală a senatorilor PDL, UDMR şi UNPR este imposibil de asigurat, iar coaliţia de guvernare nu-şi mai poate aproba legile în Senat, chiar dacă are o majoritate la limită".

Publicaţia detaliază cum s-a desfăşurat ieri prima zi a şedinţelor de plen din sesiunea legislativă pe 2012, în condiţiile în care senatorii şi deputaţii opoziţiei se află în grevă parlamentară.

"Disciplina fiscală asumată de Băsescu, pe înţelesul tuturor" scrie - Evenimentul Zilei despre tratatul adoptat de 25 din cele 27 de state ale Uniunii Europene, menit să restabilească echilibrul finanţelor comunitare.

Despre ce obligaţii implică tratatul pentru ţările semnatare şi câte dintre acestea se aplică României, ţinând cont că încă nu face parte din zona euro, puteţi citi în paginile ziarului.

Sub titlul "Condamnarea lui Năstase: Uniunea Europeană şi Olanda reacţionează", România Liberă aduce în atenţie declaraţiile unor oficialităţi europene pe tema verdictului primit de fostul premier, Adrian Năstase, în dosarul "Trofeul Calităţii".

Este vorba de reacţii din partea Comisiei Europene, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mark Gray, precum şi din partea Olandei, care au avut, potrivit publicaţiei, un mesaj comun - şi anume: fără a comenta cazul fostului premier, au constatat progrese în domeniul Justiţiei din ţara noastră.

Tot România Liberă explică "De ce explodează facturile la întreţinere".

Autorul articolului menţionează că preţul gazelor livrate populaţiei nu va creşte până la 1 aprilie, însă temperaturile extrem de scăzute au generat un consum foarte mare pentru încălzire, iar facturile la întreţinere vor creşte cu peste o treime. Una dintre cauze, susţine sursa amintită, este majorarea importurilor de gaze la preţuri mai mari decât cele din producţie internă.


Etichete Jurnalul NaţionalAdevărulEvenimentul ZileiRomânia Liberă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live