Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihai Udroiu

28 August 2012
Vizualizari: 6090
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august

mihai-udroiu
"PSD l-a trimis pe Crin acasă", scrie Evenimentul Zilei, care prezintă pas cu pas şedinţa de plen a celor două camere ale Parlamentului, reunite pentru a lua act de hotărîrea Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie.
 
Din culisele discuţiilor purtate de membrii puterii, ziarul constată că liberalii s-au opus asigurării cvorumului pînă în ultimul moment, fiind cât pe ce să-i convingă şi pe pesedişti, care au fost însă trimişi în plen de premierul Victor Ponta.
 
Publicaţia prezintă plastic rezultatul şedinţei: Traian Băsescu poate rupe sigiliile de la biroul pe care l-a încuiat în urmă cu 52 de zile.
 
"Parlamentul dă undă verde întoarcerii lui Băsescu la Cotroceni", citim în Jurnalul Naţional, care, pe lîngă felul în care s-a desfăşurat şedinţa plenului, îi aduce în atenţie şi pe manifestanţii adunaţi în faţa clădirii Legislativului, pentru a demonstra împotriva hotărîrii Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului. Ziarul scrie şi despre protestul din Parlament, dar al USL, ai cărei parlamentari au decis să părăsească sala plenului reunit.
 
"Boicot în Parlament?" se întreabă România Liberă, care consideră că aleşii puterii au încercat un ultim demers, inutil, pentru a bloca întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Ziarul este de părere că USL a încercat un exerciţiu de imagine, pe care îl descrie drept un "teatru pentru 7,4 milioane de oameni", cu referire la electoratul care a votat pentru demiterea preşedintelui. Deşi trebuia să fie o formalitate, şedinţa de ieri a Parlamentului a fost plină de tensiuni, notează publicaţia, care este de părere că liberalii au exercitat presiuni asupra social-democraţilor să amâne îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Constituţie.
 
Şi Adevărul prezintă astăzi "Sfârşitul unei suspendări de 52 de zile", ale cărei momente-cheie le punctează calendaristic, începînd cu 3 iulie, când au fost schimbaţi din funcţie preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. În plus, ziarul scrie despre strategia adoptată ieri, în plen, de PSD şi PNL, strategie care s-ar fi schimbat la solicitarea liderilor celor două formaţiuni şi după o rundă de negocieri cu PDL. În plus, Adevărul susţine că Victor Ponta le-a solicitat parlamentarilor PSD să participe la şedinţă pentru a nu provoca probleme de imagine în străinătate.
 
Schimbăm subiectul şi ne întoarcem la Jurnalul Naţional, care atrage atenţia că "Seceta reduce la jumătate producţia de legume şi fructe". Ziariştii au stat de vorbă cu preşedintele Grupului de producători Legume-Fructe Matca, Mircea Croitoru, care adaugă la cauzele ce au dus la această şi situaţie şi lipsa de finanţare către fermieri din partea Ministerului Agriculturii. În schimb, oficialii acestei instituţii sunt optimişti, cel puţin în privinţa producţiei de seminţe pentru ulei, care, spun ei, va acoperi necesarul ţării. 

Etichete revista presei centralearticoleEvenimentul ZileiJurnalul NaţionalRomânia LiberăAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live